Sarianne

Snart dags för förskolestart

Sommaren innebär semester för de allra flesta familjer. Ett par eller flera veckor är barnen hemma från förskolan och augusti är även en period för inskolning för många barn som börjar i förskolan för allra första gången. Inte nog med spänningen det innebär så finns det även en del funderingar kring vad som behövs när barnet börjar på förskolan.

Jag har plockat ihop några av de tips som jag själv tycker är praktiska saker att ha på förskolan (oavsett om man börjar som ny eller är tillbaka från semestern).

En av de saker jag brukar göra ett tag innan vi ska tillbaka efter sommarlovet är att gå igenom garderoben, främst långbyxor som man i bästa fall inte prövat under hela sommaren. Jag stämmer av och kollar om byxorna har växts ut under sommaren eller om jag har tur passar det fortfarande. Samma sak gör jag med ytterkläderna, stämmer av vad som passar och vad som behöver kompletteras. Jag brukar kolla vinterkläderna på en gång för att få en överblick. Ofta har både höst- och vinterkläder en tendens att ta slut snabbt i butik så jag försöker att alltid vara ute i god tid när jag handlar.

Att ha med sig en ryggsäck till förskolan tycker jag är toppen. I vår ryggsäck har vi alltid ett par ombyten nerpackade. Det spills, leks och ibland sker även en eller två ”olyckor” så flera ombyten är ett måste. Det ser väldigt olika ut på olika förskolar, vissa har en låda till varje barn där kläder kan läggas i. Många förskolor har utflyktsdagar där de till exempel besöker skogen en gång i veckan, barnen får då ofta packa med sig en frukt/smörgås/dryck hemifrån. Det finns flera ryggsäckar som passar de minsta barnen i storlek. De vi har testat är:

Jag har varit väldigt nöjd med ryggsäckarna ifrån Polarn & Pyret och Everest. Mini kånken är ju väldigt snygg men vi blev riktigt aldrig vänner, tyckte inte att den satt bra på barnet däremot fick den plats med mycket trots sin lilla storlek. Flera av dessa ryggsäckar har även ett sittunderlag till vilket är ett stort plus, annars finns det smidiga vikbara att köpa på de flesta sportbutiker.

För att det här inte ska bli världens längsta inlägg så kommer jag att dela upp det i olika delar, hur många är oklart just nu, har en tendens att ”sväva iväg” varje gång jag rubricerar något med förskolan. Del två kommer inom kort!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.