SaraCelina

BB väskan – hjälp

Hej fina du,

Ledsen att inläggen kommer sällan nu mera, det är mycket som kommer emellan och även om jag har så mycket att skriva om så hinner jag aldrig helt, men här kommer ett klassiskt – vad ska jag ha med mig i BB-väskan inlägg 🙂

Till att börja med så har jag aldrig packat en BB-väska eftersom Celina kom lite tidigare än beräknat, så denna gången (nu när vi till och med har ett exakt datum för födseln) så tänker jag att jag ska vara lite mer förberedd.

En fråga till er direkt – vad är er “must have” i BB-väskan? är det något du önskar du hade haft med dig? eller något du är glad att du packade ner?

 

Det jag önskar att jag hade packat ner men inte ens tänkte på första gången:

  1. Omlott Bodys! det är så mycket lättare att klä av och på den lilla (som man gör en hel del första dagarna) om man slipper dra igenom det lilla huvudet i ett trångt hål (jag menar har babyn inte redan fått nog av det? haha) här är några av mina favoriter, klicka på bilden för att se mer information om produkten 🙂
Nova Star 199SEK
Mini Rodini 299SEK 
Absorba 210 SEK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Mobil laddare, laddare till datorn osv, jag trodde inte man skulle ha så mycket tid att titta serier som man faktiskt hade.

3. Stora Trosor – nättrosorna från sjukhuset i all ära men det var mycket lättare att hålla bindan (eller ska man kanske säga blöjan?) på plats efter förlossningen i sina egna trosor. Gärna såna som går upp en bit över magen för att ge lite extra stöd. Dessa två nedan hade jag med mig när Celina föddes och jag använder dom än idag, så sköna mot huden och prisvärda!

Boob 229SEK
Boob 229 SEK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Men detta är i princip det jag har med mig sen sist så alla tip ni har är välkomna både till mig och bebis! Jag ska ju som sagt göra ett kejsarsnitt denna gången – så har du gjort det och har tips på vad ni inte kunde leva utan första timmarna/dagarna efter det så är det enormt uppskattat från min sida 🙂

 

massa kärlek!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Leave a Reply

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nina

    Din karl bör ha en skjorta/tröja med knappar i fall han får ta bäbis där innanför medan du sys ihop. Då vi gjorde planerat snitt med första barnet hade min sambo en sprillans ny t-shirt som de klippte upp i halsen ?
    Godis, egen frukt och vattenflaska ville jag gärna ha. Och egentligen egen kudde då jag hatar de inplastade de har på sjukhus.

    1. saracelina

      Tusen tack nina <3
      Jag tror faktiskt att Ludwig ska ha på sig sjukhuskläder och typ pyjamas under (med knappar) 🙂 han fick ta celina sist med eftersom jag åkte in på operation så så han fick slita av sig tröjan i panik 😛

      Kudde är super bra! åker definitivt ner i väskan!
      kram

  2. Madeleine

    Hej fina.
    Spännande med kejsarsnitt, födde min son med kejsarsnitt för 8 år sen och lillasyster/lillebror kommer också komma ut på den vägen i februari ?
    MItt bästa tips är morgonrock och morgontofflor. Gissar att du kommer ligga kvar ett par dagar på sjukhuset pga snittet. Då är det skönt att kunna slänga på sig morgonrock om man tex ska gå på toaletten, hämta något att drick etc. Det är dessutom väldigt skönt att ha morgonrock på sig i sängen och bara kunna öppna upp för amning eller hud mot hud med bebis.
    Även små filtar och många många bodys gick åt för oss under den första tiden.

    Stort lycka till när det väl är dags. Kram!
    /Madeleine

    1. saracelina

      Åh vad spännande! stort grattis till bebis först och främst! 🙂 <3
      morgonrock har jag packat 3 stycken, jag tror nästan det är lättast att ha på sig just för amning och för att kunna ha bebisen nära.
      Jag är dock lite nervös för hur det ska gå med Celina och snittet, hon är ju så liten fortfarande och förstår ju inte riktigt att mamma kommer ha ont 🙁 det är egentligen min största sten just nu 😛

      Tusen tack för tipsen och stort lycka till till dig med när det är dags 😀 <3

  3. Sarah Fröhler

    Läppsyl, hudkräm, hårborste är sånt jag tyckte var viktigt att ha med till BB för mig själv. Även mycket kläder till bebis (bebiskläderna vi hade med förra gången tog slut efter ett dygn) och kläder till pappan för det glömde vi helt haha så han var tvungen att handtvätta sina kalsonger i handfatet… 😉

    1. saracelina

      haha exakt samma som för oss! Ludwig hade inga kläder så jag fick behålla sjukhusklänningen och ludwig fick ha mina kläder första dygnen innan han gav upp och åkte hem för att hämta nytt, vi hade aldrig tid att packa något så det blev verkligen en miss…

      tusen tack för alla fina tips! <3

  4. Ana

    Gjorde också snitt och kan säga att mjukisbyxor som är mjuka upptill och inte spänner va typ det viktigaste!! För man är väldigt öm runt snittet! Och en mjuk bh för boobsen blir ju ömma med! Och sen fler ombyteskläder till bebis än man tror.. ifall en det är en kräkbebis? hoppas allt går bra ?

  5. Sophia

    Typ ansiktsmask och nån body scrub tyckte ja va härligt efter fl.
    tofflor att glida runt i inne på bb. Stort nattlinne, pyjamaser till bebis, gosig filt, neste, snuttis, godis? ? åka hem outfit för bebis och dig 🙂

    1. saracelina

      Tusen tack fina du!
      haha sist hade jag inte möjlighet att göra en ansiktsmask men går det denna gången ska jag definitivt packa ner det 😀 vilken lyx!
      nattlinne är ju toppen bra! jag har bara packat pyjamas men jag ska iväg och köpa ett nattlinne direkt, så mycket skönare ju!

      tusen tack igen <3

  6. Pernilla

    Tofflor, morgonrock/stor kofta eftersom man aldrig orkade klä på sig ordentligt ?
    Amningskupor eftersom min mjölk sprutade åt alla håll o kanter
    Om man ska stanna kvar (jag va kvar i 9 dagar) så hade jag faktiskt önskat mig hemlagade matlådor och inte sjukhusets mat ? perfekt att önska sig av föräldrar när dom kommer o hälsar på första gången!
    Våtservetter tyckte jag va nais att själv torka sig med i början när det va endel blod

    Övriga tips när man gjort kejsarsnitt, lägg en stor binda för snittet om du har kläder som sitter åt! Det är super skönt!

    Jag hade inte packat någon bb-väska eftersom jag trodde jag skulle in på kontroll bara, (va i vecka 34) men två timmar senare va hon ute med akut kejsarsnitt ?✌? Sakerna ovan va det jag kände att sambon behövde åka hem o hämta för att jag skulle överleva ?

    1. saracelina

      Tusen tack för alla tips!
      Matlådor har jag högt på listan med, jag levde på bröd i 4 dagar senast för maten var verkligen under all kritik…

      Jag har fått tips om att ha höga trosor och höga byxor som inte sitter på snittet så det har jag packat med, men jag ska direkt och handla bindor! jag fattar inte att jag missat det, jag kommer ihåg att Ludwig fick springa ner på apoteket sist och handla det åt mig för mina stygn fastade i sjukhusets bindor och det gjorde sååå ont!

      tusen tack igen <3