SaraCelina – Welcome to my life – I'm happy you're here
saracelina

SaraCelina

Annons

En vecka kvar till snitt

Hej fina,

Idag är det exakt en vecka kvar till mitt planerade kejsarsnitt och jag känner mig faktiskt konstigt lugn. Det enda som tynger mig mer och mer är känslan av att inte räcka till, nästan till den graden att jag önskar att jag hade mer än en vecka kvar med endast Celina. Jag tänker mycket på hur hon kommer reagera när hon förstår att han ska bo här permanent, att hon aldrig kommer komma ihåg den fina tiden vi haft bara hon och jag vi två. Från och med nu kommer vi alltid vara tre som delar allt.

Jag har i alla fall kommit till skott med att packa BB-väskan nu, jag har nog väntat med att göra det för allting blir så mycket verkligare så fort den är packad. Men i helgen så fick jag ner allt mitt och allt lillebror behöver första dagarna. Jag upptäckte till min förvåning att jag knappt har handlat några kläder till honom? När vi väntade Celina hade jag flera lådor överfulla med dom minsta storlekarna och nu ekar det tomt, allt jag köpt åkte ner i väskan och helt ärligt vet jag inte om det kommer räcka i 3-4 dagar som man normalt behöver stanna efter ett snitt. Hur i hela världen blev det så? Har jag undermedvetet låtit bli att handla till honom för att jag känner mig dålig mot Celina? troligen är det så.

 

Inför snittet är min största oro att vara utan Celina så många dagar, hon kommer ju självklart komma och hälsa på men inte sova kvar, jag har aldrig varit utan henne mer än 1 natt och då grät jag hela tiden och ville bara hem, sån separationsångest. Men på ett sätt är det kanske bra att fokuset ligger där och inte på själva operationen. Jag gjorde misstaget att titta en video på hur ett kejsarsnitt ser ut och det var verkligen inte till någon hjälp, jag mådde så dåligt efteråt. Men å andra sidan, så hade jag nog inte mått bra efter att ha sett en video på en vaginal förlossning heller, som tur var gjorde jag aldrig det innan det var dags sist.

Jag kommer skriva ett inlägg senare i veckan med innehållet i BB väskan då flera önskat det <3

Jag önskar er alla en toppen vecka, massa kärlek!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentera (2)

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofia

  Hoppas snittet gick bra! Vore så spännande att höra hur du upplevde det jämfört med vaginal förlossning. Födde själv för 3 månader sedan( vaginalt) men det var tyvärr en svår traumatisk förlossning varför jag tror kejsarsnitt är det bästa för mig nästa gång. Fick du ”kämpa” för ditt snitt? Många lyckönskningar till lilla killen!

  1. saracelina
   saracelina

   Hej Sofia!

   Det gick hur fint som helst! 🙂 verkligen en magisk upplevelse om man jämför med min förlossning med Celina! jag ska ta tag i att skriva en förlossningsberättelse om båda gångerna och vad skillnaden var för mig. Men ja, jag fick inte mitt snitt utan att kämpa för det, det var många samtal och jag kände mig extremt kränkt och förminskad av vårdpersonalen på vägen dit men väl där så fick jag fantastiskt bemötande. Fick höra av en läkare att man försöker dra ner på antalet planerade kejsarsnitt i Stockholm och att det är därför man måste genomgå dessa samtal och kontroller, verkligen super tråkigt.

Se fler...
Annons