SaraCelina

Vi har fått datumet för kejsarsnitt

Hej fina!

Idag kom samtalet från sjukhuset, vi har fått både datum och tid till när Lillebror ska komma – hur sjukt är inte det?
Det blir en helt annan upplevelse än med Celina på så många sätt men den största skillnaden måste ju verkligen vara att man vet exakt när man får hålla sin bebis i famnen. Sista tiden med Celina var så spännande och förväntansfull, man kände efter för minsta lilla och undrade (eller ja kanske till och med hoppades) på att hon skulle vara redo varje dag. Men nu känner jag ett lugn, typ: “det är då det sker, så nu kan jag vara lugn”  

Vi har fått 8 Oktober som datum, en vecka efter jag flytt 27, då kommer han vara hos oss vår lilla prins (om han inte bestämmer sig för att det är dags att komma ut tidigare).

Ni som har gjort ett kejsarsnitt, vad skulle ni säga är extra viktigt att packa i BB väskan? är det något man ska tänka på som man kanske normalt inte skulle tagit med sig vid en vanlig förlossning?

 

Med Celina hann jag inte ens packa BB väskan för hon bestämde sig för att komma 2 veckor tidigt och jag var helt säker på att jag skulle gå över tiden 🙂 tänkte vara lite bättre förberedd denna gången nu när man har datum redo 🙂

 

massa kärlek!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Leave a Reply

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Andrea

    Hej,
    Jag har gjort planerat kejsarsnitt med mina tvillingkillar. En mäktig upplevelse på alla sätt. Har dock inte fött vaginalt.
    Skulle nog säga höga trosor då trosorna i vanliga fall sitter precis vid snittet.
    Lycka till när det är dags. ?

    1. saracelina

      Hej Andrea 🙂
      Tusen tack för tipset! jag har klickat hem höga trosor och en sån gördel som man kan ha efter snittet för att känna mer stabilitet, det är faktiskt det dom allra flesta har tipsat mig om sedan tidigare med, just efter kejsarsnitt! 🙂

      Gick återhämtningen bra efter ditt snitt? <3
      kram

      1. Andrea

        Ja, Det var mest det jag var rädd för. Hur det skulle bli att resa sig ur sängen och gå på toa osv. Låg i sängen samma dag som snittet, dagen efter tog jag mord att ta mig upp. Personalen vill ju gärna att man ska upp så snabbt som möjligt för att undvika blodpropp. Det gick bra, var så orolig att det skulle strama. Visst det gör lite ont, men är överkomligt. Fick smärtstillande i en v om jag behövde, slutade efter 3 dagar. Lite olika hur man är som person med, med smärtgräns. En sak som jag tyckte gjorde fruktansvärt ont var att nysa. En förvarning bara! ? Du fixar iaf detta galant, ? Lycka till! ?

        1. saracelina

          Ja det förstår jag helt! jag tror dom sa att jag ska vara uppe och gå efter 2 timmar, men det skrämmer mig inte så mycket (än) jag hoppas att det kommer gå bra! haha tusen tack det är riktigt bra tips! inga blommor ska in på rummet med andra ord då, jag kan ibland få otroliga nys anfall av det 😛

          tusen tack för dina tips och att du skriver att det är överkomligt <3

    1. saracelina

      För att jag fick svåra bristningar med Celina och vill inte riskera det igen 🙂 därav har vi bestämt att kejsarsnitt är bästa alternativet för oss!