SaraCelina

uppdatering inskolning

Hej fina du,

Jag tänkte skriva en uppdatering gällande inskolningen som vi har haft problem med senaste veckorna. Celina har haft det lite extra svårt vid lämningarna och blivit otroligt ledsen – efter jag varit med henne i 1,5 vecka (som är rutin på hennes förskola) så gick hon själv i två dagar sen lyckades hon bli otroligt förkyld… så otroligt oturligt och det kunde inte kommit mer olägligt, men det är som jag förstår det väldigt vanligt att barn blir sjuka just under och nära inskolningen eftersom det är mycket baciller som dom inte utsatts för tidigare.

Hur som helst så fick vi då tekniskt sett ”börja om” denna veckan igen – jag lämnade i tisdags när hon var frisk igen och det var lika hemskt som sist – hon grät och skrek hela dagen och ingen i personalen fick röra henne då blev det bara värre, för att vara tydlig så är detta helt normalt för Celina, att inte vilja bli rörd av någon annan än mig när hon är så pass ledsen så pedagogerna har gjort helt rätt som låtit henne vara. Tillslut somnade hon, när hon vaknade var hon lika upprörd och jag fick springa och hämta.

I onsdags så lämnade Ludwig för det gjorde för ont i hjärtat att se henne så ledsen – även om drt är vanligt att barn är ledsna vid lämningen i början så klarar jag helt enkelt inte av att lämna henne med ett leende då. På onsdagen gick det dock bättre, hon hade somnat cirka 30 minuter etter Ludwig lämnat henne och hon hade haft sitt utbrott MEN när hon sen vaknade hade hon faktiskt klivit ner ur vagnen och lekt en stund. Detta gjorde mig så otroligt glad, det är kanske ett litet framsteg för många men för lig betyder det så mycket.

 

Torsdagen fick jag lämna igen – samma visa med tårar och skrik och jag gick därifrån med tårar och hjärtat i halsen… jag ringde förskolan dom vanligt efter någon timme och fick då höra att hon lekte och var glad – SÅN lättnad! Tänk att min lilla tjej faktiskt inte var ledsen utan hade roligt och vilken skillnad på bara 3 dagar, små framsteg ♥️

 

Jag är otroligt glad över att det är helg nu dock – ska bli så skönt att ha henne hemma 2 dagar och bara mysa, sen hoppas vi att det går ännu bättre nästa vecka – idag har dom inte ringt ån och klockan är 12:10 så det är positivt!

 

Mina tankar har gått i högvarv under inskolningstiden – det känns som Celina tagit det hårade än de andra barnen, men det kanske bara är för att jag ser det på nära håll med henne? Jag har funderat på att skita i det helt – jag har varit väldigt öppen med hur det går för oss vilket har gett möjlighet för en del människor att komma med påhopp och elaka kommentarer om hur dålig jag är som ”tvingar” henne till förskolan osv. Till detta vill jag bara säga: att sparka på någon som redan ligger ner och känner sig otroligt dålig är aldrig OK och inte heller socialt korrekt, jag tycker man ska tänka två gånger innan man kommenterar andra föräldrars val och liv, alla har olika förutsättningar och man vet inte alltid allt. Detta var en kommentar jag fick när jag vad om tips på hur man kan underlätta inskolningen, är detta ett tips anser ni?

 

Ha en underbar helg fina!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Leave a Reply

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ola

    Jag tror att du är för ”mesig” som förälder. Man ska aldrig visa barnen att man är ledsen själv och ja tror hon känner att du är det. Också att du inte tycker det är okej att andra tar henne känner hon av.

    1. saracelina

      Hej Ola 🙂 Tack för din åsikt! Jag visar absolut inte att jag är ledsen när jag lämnar över Celina jag är glad och vi lämnar alltid till samma pedagog som tar emot henne och tonen och känslan är alltid väldigt härlig och lugn från vår sida. Uppenbarligen funkar det ju med med tanke på att det blivit otroligt mycket bättre på endast en vecka.

      Att vara en mesig förälder kanske är ett klumpigt uttryck med med tanke på att det är jobbigt att se sitt barn ledset? det är väll nästan mer onormalt att inte bry sig om att sitt barn är ledset? men där kan man ju tänka olika 🙂 dom dagar jag känt att det är för tufft har Ludwig lämnat och det är samma resultat så tyvärr tror jag din kritik är obefogad i detta fall. Ha det!

    1. saracelina

      Hej Hedvig!
      Ja men verkligen det är otroligt svårt i början, speciellt nu när jag har alla känslor liggandes på ytan konstant och allt känns 1000 gånger värre än vad det troligen egentligen är 🙂 Men Celinas pedagoger är fantastiska och jag litar på dom till 100% och det har verkligen gett resultat bara på en vecka, idag var det lite tårar när jag lämnade igen, men jag känner själv att jag blir mer och mer trygg i att lämna henne hos dom för jag vet att hon blir glad igen efter en stund nu 🙂 Det är aldrig lätt med inskolning tror jag omställningen är gigantisk för alla inblandade men jag är helt säker på att det kommer gå underbart för er <3 har ni varit och hälsat på hos förskolan?
      kram!