SaraCelina

Respektlösa grannar

Hej fina du,

Idag är jag lite extra lycklig att få vakna upp till lukten av sommarregn, vilket oväder vi fick i morse,! Även om jag för stunden var otroligt rädd då hela huset skakade av åskan så var det så välbehövligt för naturen. Denna sommaren har varit så otroligt varm och torr och för mig som gravid har den varit hemsk, jag har inte känt mig som mig själv alls, jag har varit trött och grinig på allt och inte haft ork att leka med mitt barn så som jag önskat. Så mer regn och kalla vindar TACK!

Men! till rubriken – vi bor i radhus, i ett område där husen ligger relativt tätt. Vi har en granne som bor mitt emot oss, för att förklara läget så ligger deras bakgård mot vår framsida med kanske 25 meter mellan, det är även åt det hållet där vi har vårt sovrum. Denna grannen har sen vi flyttat in, VARJE helg under de varma månaderna hållit oss vakna fram till 1-2 tiden på natten. Dom skriker och skrattar så högt att det är möjligt att sova även när man har fönstret stängt. Oftast är det deras barn som är ute och hoppar studsmatta och skriker till 1 tiden på natten och när jag säger skriker så menar jag verkligen skriker, man är typ osäker på om dom blir slagna eller har roligt.

Men igår fick jag nog, nu när det är så varmt så måste jag sova med öppet fönster för att inte brinna upp och i vanlig ordning så lät dom, Celina vaknade kanske 5-6 gånger av skriken trots att fönstret var stängt (jag brukar öppna det när dom gått in vid 2 tiden för att vi ska kunna sova. Så vid 12 tiden bad jag Ludwig gå ut och be dom sänka ljudnivån så vår dotter skulle kunna sova. Sagt och gjort – Ludwig går ut och frågar snällt om dom skulle kunna sluta skrika (vara lite tystare) eftersom vi har vårt sovrum mittemot och vår dotter har trots stängda fönster nu vaknat 5 gånger av att det skriks, klockan är ändå över midnatt.

Varpå vår granne blir OTROLIGT hotfull och börjar skrika på Ludwig att dom minsann slutar skrika när dom känner för det  det är inget Ludwig ska bestämma .och att det är barn och dom måste få leka, det är i alla fall inte hög musik och det är ingen som klagat. Ludwig svarar då att han nu står där och klagar nu och att han varit tacksam om dom kunde sänka ljudnivån något, grannen vänder då sig om och går och sätter sig på altanen igen.

 

Såhär . känner jag – självklart ska barn få leka ute hela natten om man som förälder känner att det är lämpligt för 3 till 8 åringar, det är helt deras ensak och beslut, men däremot så måste man ju kunna respektera andra människor som inte vill vara uppe hela natten pågrund av att det skriks? om man är granne med någon vill man inte visa hänsyn och respekt då? Jag blev så sjukt paff när jag hörde hans bemötande av Ludwig att jag nästan blev rädd – om man inte tänkt på det tidigare så kan man väll iaf visa respekt när någon kommer ut och snällt ber dom sänka sin ljudnivå? nej ursh och fy för vissa människor, inte konstigt att barn växer upp och är respektlösa mot varandra när deras föräldrar föregår med sånt sjukt exempel som vi fick bevittna igår. Jag är riktigt glad att vi inte bor kvar här nästa sommar så man slipper ha sina barn i närheten av medmänniskor utan empati.

 

Ni som bor i hus – har ni varit med om liknande och vad kan man göra när man har en sån människa som bor precis mitt emot?

massa kärlek!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Leave a Reply

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emmha

    Är det ett fristående hus eller har ni typ i en bostadsförening? Isåfall hade jag klagat det in till föreningen. Man ska visa respekt och inte störa sina grannar i onödan. Är ju skillnad på att störa flera dagar i veckan än tex ha fest några gånger i året.
    Kanske dom hade druckit och därför Ludwig fick en sån stark reaktion? Jag hade nog försökt prata med dom på dagtid och förklara hur ni upplever det.

  2. Emma

    Är det ett fristående hus eller har ni typ i en bostadsförening? Isåfall hade jag klagat det in till föreningen. Man ska visa respekt och inte störa sina grannar i onödan. Är ju skillnad på att störa flera dagar i veckan än tex ha fest några gånger i året.
    Kanske dom hade druckit och därför Ludwig fick en sån stark reaktion? Jag hade nog försökt prata med dom på dagtid och förklara hur ni upplever det.

    1. saracelina

      Det är ett fristående hus så vi har inte någon förening på det sättet, man har egentligen inte någon att anmäla detta till… sen är det ju inte fest varje dag men det är varje helg under de varmare månaderna tyvärr. Vi är som tur är inte hemma speciellt ofta kanske 1 max 2 helger i månaden men då är det alltid samma visa. Nej men lite så känner jag, att man borde vilja varandras bästa speciellt när man lever så nära varandra och absolut inte vara hotfull när någon säger att man stör på natten. Jag kan absolut acceptera att man har förståelse för att man har fest några gånger om året, dock tycker jag att om någon kommer och ber att man sänker volymen då så ska man även där visa respekt – alla festar ju liksom inte bara för att man själv gör det 🙁 Det var flera grannar som gått ut just denna natten då dom höll igång till 4 på morgonen, vi har försökt prata med dom på dagen med och förklarat att det är helt OK att ha fester men inte med den ljudnivån hela natten men det tycker dom inte vi har med att göra typ så det går inte att komma igenom… så trist!

  3. Karo

    Hej, det är en svår situation med grannar som stör, inte mycket att göra åt, eftersom de bestämmer i ditt hus. Men är ni morgonpigga så kan ni dra igång volymen tidigt när de sover….? Så får de smaka på sin egen medicin.

    1. saracelina

      Hej fina du!
      Ja det är det verkligen.. speciellt när dom är otrevliga också. Haha ja det kanske skulle vara något 🙂 dock har vi en hel del grannar som jag faktiskt tycker om och jag hade inte velat störa dom 😉 man får föregå med gott exempel och hoppas på att andra kanske tar efter. Det var faktiskt flera grannar som gått upp och sagt till senare under natten, dom höll på till 4 på morgonen och under den tiden hann flera ledsna 😛