SaraCelina

Hat via Sociala Medier

Kvällens tanke – Hur hanterar man hat via sociala medier?

Jag brukade vara en person som tog åt mig  när folk sa något illa om mig – jag brukade gå runt och må dåligt och låta elaka kommentarer äta upp mig inifrån. Jag kan än idag tänka på saker som sagts om mig när jag var yngre och få tillbaka den där hemska känslan av otillräcklighet trots att jag idag aldrig hade brytt mig om en sån kommentar – så gjorde jag det förr och det har satt sina spår.

Det är så enkelt att sprida hat idag, med alla sociala media möjligheter som finns så ökar även dom individer som tror att det är OK att trycka ner eller kanske kort och gott dela en åsikt som dom aldrig blivit tillfrågade att delge. Det kan vara allt från hur man klär sitt barn till att man har fula färger eller ser tjock ut – min störta fundering är – skulle människan som fäller dessa kommentarer via sociala medier våga komma fram och säga det till mig i person? om denna såg mig på stan?

Senaste tiden har det gått “bra” för mig på instagram, jag vet inte varför men av någon anledning har mina bilder senaste veckorna delats otroligt mycket och på så sett har en större skara sett bilderna – detta har även fört med en hel del oönskade åsikter och självklart hat, det är en ytterst liten del som hatar, jag låter aldrig dom styra eftersom det är 99% kärlek. Så varför sitter jag egentligen här nu och tänker på denna 1% som skriver negativitet och elakheter om mig om min familj?  Varför är det deras kommentarer jag tänker på först när jag tänker på alla som skrivit under en bild?

Den egentliga frågan ska väll vara “varför gör dessa nättroll såhär?” varför vill man sprida onödigt hat och lägga dryga kommentarer till/om någon man aldrig träffat eller ens vet vem det är? vad får man ut av det? för jag förstår verkligen inte.

hur hanterar ni näthat? vad är bästa sättet? jag har dessa tankar främst för att jag blir skrämd över att mina barn kommer behöva växa upp i en värld som blir mer och mer internetbaserad och dessa hemska människor blir fler och fler – har man rätt att säga vad som helst bara för att man sitter gömd bakom en skärm?

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Leave a Reply

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.