Rebecca Dufwall

Cheesecake med passionsfrukt 

I påskas stod jag för efterrätten och bakade då något helt nytt, en cheesecake med passiontäcke och smak av citron. Alltså jag kom till himmelriket – så galet god

Jag älskar när bakverk är friska i smaken och det syrliga möter det söta! 

Självklart ska jag dela med mig av receptet.

Cheesecake 

12 digestivekex

50 g smör

4 gelatinblad

2 ägg

2 dl crème fraiche, lätt

400 g färskost, lätt philadelphia

1 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 citron, rivet skal och saft

Garnering

1 gelatinblad

2 msk strösocker

4 msk vatten

2 passsionsfrukter

  
Gör såhär:

1. Krossa kexen fint. Smält smöret och blanda det med kaksmulorna. Tryck ut smulorna i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen.

2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Dela äggen. Blanda äggulor, crème fraiche, ost, socker, vaniljsocker och limeskal till en slät smet.

3. Värm citronsaften i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i citronsaften. Låt svalna något och häll ner i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Ställ i kylen minst 1 timme.

4. Lägg gelatinbladet till garneringen i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i kastrullen. Halvera och skrapa ur passionsfrukterna, ta inte med hinnorna. Blanda ner passionfrukts-inkråmet i kastrullen och låt svalna. Häll gelén över tårtan. Ställ i kylen tills gelén stelnat, minst 1 timme.

5. Lossa kakan från formen och servera som dessert.

Hoppas det ska smaka! 


Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.