Äppelpaj i all ära! Ja inget slår en klassisk smulpaj men detta vart faktiskt en riktig höjdare ändå om man nämner att den faktiskt är utan både mjöl och socker!
Ingredienser
3 äpplen
1 msk malen kanel (och eventuellt kardemumma om du gillar det!)
1 dl fiberhavregryn (välj glutenfria havregryn om du vill undvika gluten)
1 dl hackade nötter (exempelvis hasselnötter)
2 msk kokosolja
VALFRITT: 1 msk flytande honung
Så gör du
1. Smörj pajformen med kokosolja
2. Skiva eller tärna äpplena – och krydda dessa med kanel
3. Blanda ihop fiberhavregryn eller glutenfria havregryn med nötter och kokosolja. (Valfritt: Addera honungen om du vill ha mer sötma)
4. Smula smuldegen över äpplena
5. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter (tills äpplena blivit mjuka och att smulpajen fått färg)
6. Vaniljsåsen: Blanda vaniljpulver och kvarg (om du vill undvika mjölkprotein eller laktos – välj då en växtbaserad kvarg gjord på sojaprotein så som: ”Alpro Go On, naturell”).
7. Toppa allt med ytterligare lite kanel!
Glöm inte att trycka på GILLA om ni tycker om inlägget! Lämna gärna en kommentar också om ni vill
Senaste kommentarer