Rebecca Dufwall

Oönskade flickor? 

Världen vänder mitt hjärta upp och ner just nu! Det mördas barn, flickor blir våldtagna mitt på ljusa dagen. Små pojkar  i grupp som inte ens är myndiga tar sig rätten att kladda på flickor, gruppvåldtäckter mm. Vart i helvete är världen påväg? 

Ursäkta mitt språk men ska det vara så inihelvetes svårt att förstå att man inte rör en annan människa utan tillåtelse? 

Förr läste man knappt aldrig om våldtäckter, idag läser vi om flera varje dag. Ibland brukar jag tänka hur det ska bli när mina tjejer växer upp! Det gör så ont att veta att jag en dag inte kommer kunna ha koll på dom 24/7 och inte kunna skydda dom från allt! 

Att behöva vara orolig över att man har fått flickor till familjen känns sjukt. Ska det behöva vara såhär? Ska man behöva önska sig pojkar för att det ska kännas lättare att leva som mamma? 

Tjejer har alltid varit mer sårbara än killarna men i dagens samhälle är vi så sårbara att jag knappt vågar gå med öppna ögon längre! 

Jag vet att det finns så många bra och omtänksamma killar där ute men tyvärr åker alla på en stämpel sålänge samhället ser ut såhär. Tragiskt nog! 

Jag har inte gått helt oskadd ut denna bubblan själv så jag vet hur ont det gör, ångesten och rädslan! Jag vill inte att mina barn ska behöva känna sig rädda att ta sig från punkt A – B.

Önskade så jag hade supeekrafter och kunde förändra världen på egen hand!

Jag ska göra ALLT för att ni ska känna er trygga! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linn

    Jag förstår din oro, måste vara svårt att tänka på. Men både flickor OCH pojkar är ju faktiskt utsatta i samhället. Jag har en son och killar har större sannorlikhet att komma imellan och bli slagna än tjejer. Båda mina bröder, flera vänner och även kusiner har flera gånger blivit slagna utan provokation och utav främmande personer som gett sig på dem. Så, oron för döttrar och hur andra tar deras kroppar som objekt, men oro för våra söner för främmande slag och misshandel. Jag kommer känna samma oro som du antar jag, fast för min son. Vi får förändra världen innan de blir stora, kram

  2. Savannah

    Och vilka är det som syns i media som motståndskraft mot detta? Jo kvinnor! Vi behöver att fler män gör sina röster hörda och visar motstånd mot denna helknäppa situation vårt samhälle nu befinner sig i! jag känner precis som du, vill aldrig släppa min dotter utom synhåll. Gruvar mig inför dagen hon flyttar hemifrån eller bara börjar vara ute själv med kompisar, så fruktansvärt att det ska behöva kännas så!