Rebecca Dufwall

Mormors matiga paj

Finns det något godare än mormors mat? Jag brukar alltid fråga mormor om goda recept och kakor när jag är där och hälsar på. Sist bläddrade jag i hennes receptbok och kom över några gammaldagsa recept som jag var tvungen att ta med mig hem! 

Idag testade vi en lättlagad god paj med bacon, purjolök och paprika. 

   
 
Paj är lite väl lyxigt såhär på en onsdag men vi får fira att Nellies tandläkarbesök gick kanon (mer om det i ett annat inlägg) sen tröstar vi oss lite för vårt kylskåp har gått sönder….  

 Pajen gick hem hos båda barnen!  
Självklart vill jag dela med mig av detta goda recept.

Paj med bacon och purjolök 

Pajskal:

• 2dl vetemjöl

• 100g smör

• 1msk vatten

Blanda ihop vetemjöl och smör, tillsätt vattnet när mjölet och smöret blivit en deg. Lägg i kylen ca 30 min. Kavla sedan ut och nagga innan du förgräddar pajskalet i 225 grader i ca 10 min. 

Medan pajskalet gräddas gör du fyllningen.

Fyllning: 

• 1 st purjolök 

• 1 st paprika

• 1-2 paket bacon

• 3 ägg 

• 2 dl grädde

• 1 1/2 dl mjölk

• 2 dl riven ost

Hacka purjolök,  paprika och bacon. Fräs tills det blir lite knaprigt! 

Blanda ägg, grädde, mjölk och ost för sig. Vänd sedan ner blandningen med bacon i äggblandningen. Häll allt i pajskalet och sätt in i ugnen på 200 grader i 20-25 min (tills den blivit fast) 

Servera med en god sallad! 


Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.