Idag kommer ännu en middag upp!
Stekt kyckling med bulgur och äppelsås. Så himla gott! Detta bjöd våra vänner oss på i Halmstad förra året.
Gott och lättlagat.
Du behöver:
4 kycklingfiléer
2 dl bulgur
1 gräddfil
1 äpple
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
(Sen har jag en supergod kycklinhkrydda på mina kycklingfiléer)
Stek kycklingen på låg värme länge. Medan kycklingen steks tillaga bulgur och såsen.
Koka upp 4dl vatten och lite salt i en gryta, häll sedan i bulgur och sänk värmen. Koka i 12 min på svag värme. Stäng sedan av plattan och låt bulgurn stå 5 min till och dra sig.
Såsen: Skär äpplet i små bitar, blanda ner i gräddfilen samt tillsätt en pressad vitlöksklyfta salt och peppar efter smak!
Färdigt!
Servera med en smaskig sallad eller det ni har hemma, i vårt fall gurka och morot!
Smaklig spis!
Senaste kommentarer