Att vara och bli mamma

Kolik?

Har vår lilla ögonsten kolik? Melker bara skriker och skriker på kvällarna och nätterna. Efter han fått mat blir han hysterisk, han fläktar med armarna, spänner kroppen som en pilbåge och blir illröd nästan blå i ansiktet. Detta händer ju som sagt främst på kvällarna och inte under dagtid. Har har inte försökt att utesluta mjölk, bör jag göra det trots att det inte skriks på dagarna? Vi får lägga han i knät på oss medan vi har fötterna på soffbordet så han blir lite sittandes samtidigt som vi får pressa hans fötter mot magen. Finns det andra knep att ta till? De få gånger han får flaskan blir det inte alls på samma sätt, då blir han mer lugn och tillfreds. Möjligt att han blir lite sur och pruttar massa och en rap men inte alls som när han får bröstet. Det får mig också att tänka på att det borde inte vara mjölken. Jag får sova ca 4 timmar per natt, därav den dåliga uppdateringen, jag har helt enkelt inte ork längre, all den sista lilla energin går åt till att ta hand om hemmet. Imorgon ska vi till BVC, får prata med dom där vad vi kan göra. Vi ger Melker magdroppar från Semper, vet inte om dom gör någon skillnad.

Är detta kolik eller vad kan det vara? Det gör så ont i mitt hjärta när han skriker så, vill inte att han ska ha ont. Charlie hade inga direkta problem med magen mer än att han lätt blev hård.

Vill inte att du ska ha ont mitt lilla lilla hjärtegryn<3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. jessy

    båda mina barn har haft stora problem med ont i magen när dom ätit vanliga d-vitamindropparna.. Använder numera ekologiska droppar med kokosolja ist..

  2. Jessica Nilsson

    Låter som när Maj var liten börja samma tid runt 4 veckor! Miniform innan varje måltid, windie och massage på magen är mina bästa tips! 🙂 när hon skrek som mest la vi henne på mage på armen, alltså att hennes ansikte var i armvecket på mig och min hand ”kom ut” mellan benen på henne! Perfekt tryck mot magen och hon blev lugnare 🙂 hoppas det löser sig!!

  3. Marie Alvas mamma

    Alva hade problem med magen ett tag. Jag åt yoghurt med dofilus (vet inte hur det stavas) det skulle vara bra när man amma. Sedan gick jag över på vattenbaserade d-droppar (som förvaras i kyl) då blev det bättre. BVC sa att det inte fanns biverkningar på d-droppar men efter lite googlande köpte jag vattenbaserade på apoteket och Alva blev bättre i magen. Jag undvek även att äta lök när jag ammade. Hoppas det ordnar sej.