Att vara och bli mamma

BVC-besök

idag på förmiddagen var vår BVC-sköterska här och tog en koll på Melker. Han hade gått upp i vikt och låg nu på 3650gr, en ökning på 55gr sedan i torsdags när vi var på sjukhuset och gjorde hörseltestet.

Hon tyckte han var jättefin och allt såg så bra ut:) blev stolt som en tupp:D

Vi pratade lite om Charlie också och hur vi ska möta hans aggressioner mot oss och hans trotsighet. Hon tycker att han kan få vara lite ”bebis” ibland, tex om han vill bli lite extra buren så får han bli det. Men vi ska inte ge efter på uppfostringsgrejer, typ när han leker med maten och så. Vi pratade också om mitt dåliga samvete och jag ska tänka på att Charlie inte lider, han har en pappa som tar hand om honom och han får den uppmärksamheten han behöver. Jag ska inte heller kämpa ihjäl mig med amningen, som hon sa att även om det är det bästa så är det inte det till vilket pris som helt. Då tyckte hon hellre att vi kan köra lite både och. Så jag ska köra på med amningen nu så den verkligen fungerar och sen ska vi se hur vi gör, kanske att vi kan köra med flaskan på kvällen och nätterna och så kan jag åka iväg en sväng med Charlie utan att Fredrik behöver ringa hem mig om Melker behöver mat. Såhär känner vi nu i alla fall. Älskar vår BVC-sköterska, som hon sa själv, jag är ingen amningshitler:)

Som ni säkert har hört på nyheterna så har ju ett fall med mässlingen upptäckts i Göteborg så det frågade jag också om. Vi är vaccinerade och Charlie är vaccinerad men inte Melker. Och just nu har han ett skydd från mig, både för att jag är vaccinerad och från mjölken så visst finns en risk att han kan få det, men den är liten. Det kändes skönt att veta:) men vi kommer inte göra Ikea på en söndag för det;)

Nu sover Melker på mig och Fredrik i soffan. Jag ska nog bara sitta här och njuta av lugnet en stund, innan vår lilla tornado kommer hem från dagis:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.