Att vara och bli mamma

Frukost till en 2-åring

Vad ger ni era små till frukost?
Innan åt alltid Charlie gröt till frukost men sen ett år tillbaka så vill han inte ha det. Han äter aldrig gröt. Han vill ha macka eller yoghurt. Som pålägg på mackan vill han helst ha ost eller messmör. Han är ju som bekant lite allmänt hård i magen så messmöret är perfekt för honom. Ibland kan han dra i sig två mackor och två skålar med yoghurt till frukost, nästan mer än vad jag äter.
Idag tex ville han bara ha en halv macka med messmör men han åt däremot upp nästan hela Fredriks tallrik med jordgubbsfil och flingor. Fyllde på med en omgång till och det delade dom på.
Charlie är inte den som springer ut i köket och vill ha frukost direkt på morgonen utan han kan lätt vara uppe en timma innan han vill äta. Det är också rätt skönt för då kan vi ligga kvar i sägen en stund innan vi måste rusa upp, jag är ju också sån som inte kan äta direkt när jag vaknat utan måste vara uppe ett tag innan jag kan äta så det är jätteskönt att han med är sån så vi kan äta ihop:)

(null)
Bada hos mormor är det bästa:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jessica Nilsson

    Vi har också lite så med vår dotter, hon är nästan 1 år och 4 månader, jag vill gärna att hon äter gröt till frukost för annars bara pillar hon med allt och får knappt i sig något;) så nu när vi går upp ger vi henne en halv till en hel portion gröt först innan vi äter för annars går det inte. När hon ätit upp det så äter hon gärna ägg, macka funkar ibland. Helst ska hon ju tugga av från min macka 😉 jag hade gärna velat att hon åt lite fil eller Yoggi men hon gillar verkligen inte det! Har provat de flesta smakern tror jag! Dock reagerar jag också ibland på hur mycket detta barnet kan äta! Men har läst eller så var det BVC sköterskan som sa att ett barn behöver 4 gånger mer energi per kilo än en fullvuxen man!! Så vi behöver nog inte oroa oss för att dom äter för mycket utan tänka att dom nog behöver den energin för att orka leka och klättra men samtidigt växa 🙂

    1. petra

      Haha, ojdå det hade jag ingen aning om, det med hur mycket energi dom behöver alltså:) ägg har vi inte testat hemma det kanske jag ska göra:) härligt att det finns fler barn med god aptit:)