Att vara och bli mamma

Vägrar vantar

Min kära son är en liten kille med stark vilja. När han inte vill något då går han inte med på annat heller.
Och det här med vantar, kan bara säga tack gode Gud för att det varit en mild vinter i år. Han vägrar vantar, vi har försökt med alla möjliga sorter, fingervantar, tumvantar, vantar i fleece, vantar som är lite tunnare, olika storlekar ja ni förstår man har försökt med allt, men denna lilla Herren fortsätter att vägra. På dagis har jag sett ibland att hans tunna fingervantar från POP har hängt i torkskåpet så där får dom nog på han dom ibland.
Nu vänder jag mig till er efter lite tips på hur man kan få på en liten 2-åring? I hans jacka finns ett sånt där ”snöskydd” som kan finnas i vuxenjackor på tex skidjackor. Det gör att vi inte får igenom såna stora vantar utan måste ta på dom efteråt, annars har jag förstått att det är ett bra knep för att få vantarna att sitta kvar.

(null)
I helgen var vi uppe hos min mamma och trots att vi var ute i snön och åkte pulka så ville inte junior ha på sig vantar:/

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marie Alvas mamma

    Skönt att läsa att fler än mitt barn har stark vilja. Alva är jätte svår att få på vantar också men accepterar tunna när jag visar henne att hon fortfarande kan plocka med grejer. Men när hon sover middag (hon sover ute i vagnen) så är det hopplöst eftersom hon suger på tummen. Så jag får dra in vagnen när händerna blir för kalla. Håller med skönt med mild vinter.

    1. petra

      Det var lättare när dom var mindre och inte gjorde motstånd;) jag försöker även visa att jag tar på mig tunna vantar, tänker att han blir lockad av att vi har samma, inte fungerat än men skam den som ger sig;) kram på dig