Att vara och bli mamma

Ska en 2-åring sova middag?

Måste bara fråga hur ni gör med era 2-åringar. Sover dom fortfarande middag eller inte?
Charlie sover fortfarande middag både om han är på dagis eller om han är hemma. Vi kände att när jag började vara hemma och han inte behövde gå upp lika tidigt på morgonen så ville vi korta ner vilan på dagis, dom sa att han nästan alltid sover längst, runt 2 timmar. Där ville vi börja med att göra något så nu får han sova Max 1,5 timme. Sen har vi skjutit på läggtiden hemma med en halvtimma så i stället för 19 så lägger han sig 19,30. Nu sover han till mellan 6-7 på mornarna. Det kan jag ändå tycka är lagom. Då hinner vi göra oss i ordning på morgonen i lugn och ro.
När jag var på mammafika igår så sa båda två att deras barn inte sover längre. E som är 2,5 sover inte alls, om dom typ inte ska iväg och hon somnar i bilen då låter dom henne sova lite. O som är två månader äldre än Charlie sover inte hemma men bara lite på dagis om han vill sova, men som mest 45 minuter och han måste senast vakna kl 13. Dom hade svårt att lägga barnen på kvällen därför la dom av med middagsluren. Vi har ju inget problem med att få Charlie att sova, bara att han inte ska vakna så tidigt. Bör vi lägga av med sovandet eller ska han få fortsätta sova? Kanske ska vi testa en dag till helgen då han inte får sova och se hur natten blir i stället.
Som sagt vad gör ni med era 2-åringar?:)

(null)
Här var min lilla goding 5 månader, shit vad tiden går fort:D<3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Alexandra

    Hej. Är så olika med barn. Min snart 3 åring slutade sova middag vid 13 mån helt. Och min snart 2 åring sover 30 middag varje dag och behöver de för att orka en heldag . Så tucker absolut han ska få sova behöver nog de. 🙂

  2. Anette

    Min son är 3½ och ett av få barn på sin fsk avdelning som fortfarande sover middag. Hemma på vardagar sover han mellan 20-06 och sen brukar det enligt fks personalen bli allt mellan 45-90 min hos dom. Vi har sagt att han får sova så länge han vill/behöver då han alltid somnar i tid på kvällarna.

    På helgerna brukar han dock inte vara trött efter lunch så det är sällan han sover middag då. Han brukar somna vid 21 och sova till 7 eller 8.

  3. Maria

    Jag har ingen tvååring… men vill ändå skriva en tanke.

    Forskning visar att sömn är jätteviktigt för barns utveckling och lärande. Det är när de sover som hjärnan bearbetar och får lov att vila. sömn är också viktigt för att hålla sig frisk…
    Så om era sovrutiner fungerar bra med att han sover middag, så låt honom göra det tänker jag. 🙂

    Mer sömn åt alla 🙂

  4. Marie Alvas mamma

    Alva är 1år och 10 månader hon sover middag i 1,5 Tim. Sedan väcker jag henne. Hon måste sova lite på dagen för annars blir humöret dåligt på eftermiddagen och hon somnar alldeles för tidigt på kvällen. Så för oss funkar middags luren bra än.