Att vara och bli mamma

Mvc-besök och akupunktur!

Idag var det dags för ännu ett Mvc besök. Nu är jag i vecka 30, 29+2 och besöken bli allt tätare. Idag tog vi blodprov, mätte blodtryck, mätte magen och bara pratade lite allmänt. Allt såg fint ut och magen hade växt 4cm sedan jag var där senast. Glömde kolla om det var lika som med Charlie. Vi började prata om mina foglossningar och jag fick nummer till två olika sjukgymnaster som arbetar med gravida. Den ena utövar akupunktur, det blev jag lite sugen på. Någon som testat det?
Hon tyckte också att jag ska ansöka om graviditetspenning då mitt jobb är påfrestande för kroppen, jag känner att jag inte orkar med riktigt i samma tempo och att jag ibland ”förstör” för mina jobbarkompisar när det är som det är. Att lyfta tungt och gå på hårda betonggolv känns i ben, knän, höfter och rygg. Sen att komma hem till en liten kille på 15kg som gärna vill bli buren är inte så lätt det heller. Men då säger jag hellre nej till jobbet, skulle aldrig välja bort Charlie för något. Vi pratade även om att mäta fostret. Charlie var ju rätt stor när han föddes, 53cm och vägde 4,4kg så jag är lite rädd för att nästa ska vara större och att då behöva föda vaginalt. Allt tog så lång tid sist och jag vill inte gå igenom det igen. Dom fick ta han med sugklocka till sist och jag minns knappt något. Men hon skulle kolla med läkaren vad han tyckte plus att vi skulle hålla koll på mätningarna av magen, så att inte den växte allt för fort.
Nästa gång jag ska till Mvc är i början på januari, men då var vår barnmorska ledig så ska få träffa en annan. Hoppas jag hinner träffa Cecilia en gång till innan bebis kommer.

IMG_2604.JPG
Längtar efter dig<3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.