Att vara och bli mamma

Rolig kväll i Feskekörka

Igår hade vi det så himla trevligt. Vi var 8 från jobbet som åkte iväg, andra halvan får åka en annan dag, någon måste ju sköta butiken;)
Vi var hos Jonas och Johan på Öckerö fisk, dom har haft fiskbilen utanför oss i några år men sålt nu så detta var en liten avskedsgrej, jättetrevligt:)
Vi fick laga lite mat och umgås, sen självklart äta den.
När vi kom fanns det lite dryck, chips, nötter, bröd och deras egna räksallad som var helt fantastiskt.
Vi delade upp oss i två matlag och fick två rätter var att tillreda. Vi gjorde en saltsockrad lax som bara kördes i ugnen upp till 29 grader, till den en ”dressing” med olivolja, dill, persilja, salt och citron. Och en sallad med bla fänkål och rödlök till. Den andra rätten vi gjorde var musslor i vitvin- och gräddsås. Fonden som blev över därifrån använde det andra laget till en fantastisk kummelfilé med palsternacka, brysselkål och svartrot. Till dessert hade dom gjort en chokladfondant med vaniljglass.

IMG_2481.JPG
Min allra bästa, finaste kollega Sanna fick filéa en fisk. Du är underbar kvinna<3

IMG_2480.JPG
Dom hade en fantastiskt fin fiskdisk med massa godsaker.

IMG_2487.JPG
Detta är kummelfilén vi åt. Känner fortfarande den goda smaken i munnen, helt fantastisk. Den är rimmad och sedan halstrad.
Tack så hemskt mycket för igår. Jag ska definitivt ta med både man och barn till Feskekörka någon dag och köpa god fisk, nu får det vara slut på den frysta skiten. Vi bor ju ändå i Göteborg! Och ska jag erkänna så var det faktiskt första gången jag var i Feskekörka. En annan sak jag lärde mig igår är att den frysta laxen man köper i sånna portionspåsar, ni vet fyra filéer i ett paket, det behöver inte alls vara riktigt lax för att det står det, kolla noga att det står ”salmo salar”, det är atlantlax och den riktiga laxen:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.