Att vara och bli mamma

För små kläder

När märker man att kläderna är för små egentligen? När Charlie hade bodies på sig märkte man det extra tydligt i grenen men nu är det ganska oklart. Jag försöker gå efter känsla. Jag vill inte att han ska ha magtröja, för korta armar eller att det är slimfit. Byxorna vill jag ska sitta slappt i midjan och finnas gott om längd så dom inte blir för korta. Men tycker vi byter kläder på pysen för jämnan. Och alla märken är så olika i storlekarna. Just nu håller vi på att byta upp till storlek 98, men pyjamasen från polarn och pyret i strl 86/92 passar fortfarande. Hur ska man göra nu till vintern för att han inte ska frysa om magen? Innan har vi haft en linnebody under tröjorna för att det inte ska bli ett glapp. De finns inte i strl 98 va?

IMG_2268.JPG
Mamma, titta alla mina tänder:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda

    Bodies finns nog oftast till stl 86 ibland 92. Vad jag sett. Alexander har stl 86 nu och har rätt många Bodies i den och bara några få i stl 92. Men vi köper inga mer nu. Börjar bli bökigt då han börjar byta blöjan själv mer och mer. Jag tycker att hela pyjamaser, onepiece och overaller är stora i storleken över lag. Jag hittade en jättefin begagnad overall för 100kr till A som är stl 86. Så den passar nu. Kanske växer han ur den i vintern vi får se. Fösta året växte A ur en stl på 1-2 månader, nu har han haft samma i flera månader. Han är 19 månader

  2. Marie Alvas mamma

    Vilken bra fråga. Jag tycker det är jätte svårt när man ska köpa vinterkläder och sånt dom inte ska ha precis nu. Storleks tabellerna stämmer aldrig för oss om man kollar på storlek efter ålder. Gör det det för er? Alva är väl ”normal” stor men storlek 86 är fortfarande lite stort vid 18,5 månader.

    1. petra

      Charlie het alltid legat en över i storlekarna. Så när dom flesta i hand ålder hade tex 74 då hade han 80. Han hade 56 redan när han föddes. Men minns att vissa märken var så himla trånga så då fick han ha större där. Men det märkte man först när man kom hem. Nu har nog C haft 92 sedan maj kanske. Man blir aldrig klok på det här… Har ni några speciella märken ni aldrig köper?

      1. Marie Alvas mamma

        Ok, Alva hade stl 50 när hon föddes men då fick jag ändå vika upp ärmar på en del och även ben på pyjamas. Hon vägde 3245 och var 49 lång. Kanske därför hon ligger lite efter i kläd storlekarna. Vi undviker inga märken men jag blir paff ibland för jag tog fram en pyjamas i stl 86 av märket lindex bamse den passa perfekt. Sen har jag en i samma stl från ullared och en barbapappa från Åhléns och dom får jag vika upp rejält på benen. Som du skriver så blir man inte klok på storlekarna. Det är ju inte lite som skiljer. Åhléns kläder är väl dom jag upplever är störst i storlekarna.

        1. petra

          Okej, men det känns som att hon ligger lite mer ”rätt” än Charlie då. Han vägde 4400g och var 53 när han föddes, rejäl klump;) ja Åhléns har vi haft en del och dom har passat hans kroppsform väldigt bra medan Kappahls har vart så trånga runt magen. Name IT kör vi mycket på nu och dom är riktigt bra på han:)