Att vara och bli mamma

Namn, vad ska man välja?

Är ni också såna som gillar att kolla på namn redan innan bebisen hinner komma till världen? Jag tyckte det var så mysigt när vi väntade Charlie. Vi visste ju att det skulle bli en pojke så det var lite lättare då. Vi hade lite svårt i början att hitta något båda gillade men sen löste det sig. Jag ville och alltid velat ha en Isak, men sen fick min kusin barn och döpte han till det så då blev det inte så. Visserligen så ville inte Fredrik det i vilket fall. Sen ville jag casper eller Charlie. Fredrik hade inget riktigt namn han ville. Charlie har han alltid kallat alla lärlingar han inte vet namnet på på byggerna, så det va inte så poppis från början. Men så blev det tillslut. Sen heter han Niklas, som Fredrik heter i andranamn och Arvid, släktnamn på min sida. Både min farfar och bror heter det i andranamn och mammas morfar hette det och pappas farfar hette också det så det kändes jättebra att knyta ihop alla i ett:) Charlie har Fredriks efternamn så därför var jag extra noga med att få med ett namn som symboliserar vår släkt.
Nu ska vi börja tänka på nytt igen. Denna gången vet vi ju inte könet så nu ”måste” vi ha lite namn för båda könen. Vi hade ett självklart namn för om Charlie mot all förmodan ändå skulle bli tjej, Amalia, och det är nog högaktuellt denna gången också. Jag tycker det låter så mjukt och fint. Amelie kan bli lite hårdare. Andranamnet är redan bestämt, Maria. Ett släktnamn på min sida. Äldsta tjejen heter det i andranamn, ett x antal generationer tillbaka.
Blir det en pojk diskuteras just nu Melker. Vi gillar det mycket och tycker det passar ihop med Charlie. Andranamn är inget vi vet just nu. Hur tänkte ni när ni namngav era barn? Eller hur tänker ni nu när ni är gravida? Har ni tips på fina namn som passar med Charlie så säg gärna till:)

IMG_2066.JPG
Kan starkt rekommendera denna boken om ni vill få lite tips eller bara läsa lite om olika namn. Fick den av mamma när jag väntade Charlie och det var rätt mysigt att gotta sig i vad alla namn betyder.
Mitt namn, Petra betyder sten och klippa, ibland även den bergsfaste. Ihop med mitt stjärntecken, Stenbocken så stämmer det ofta på mig:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. jessy

    När Tuva, låg i magen så hade vi Lucas eller Simon som namnförslag. Denna gången är killnamnet klirrat och det blev klart för bara någon vecka sedan. Har varit jättesvårt med killnamn denna gången! Det enda vi velar mellan nu är andranamnet då vi väljer mellan Lucas (som Tuva skulle heta), Felix, eller Milton (tror de sista redan röstats ner här av A) På tjejfronten sa vi Thea och Lilly..

    Tuva heter även Alicia och tsm blir det ädel diamant.. eller ah, diamant ädel.

    Hoppas allt är bra med er!