Att vara och bli mamma

Vecka 17 eller 18

Nu är jag alltså inne i vecka 17, enligt hon på UL. Men enligt den där gravidappen så är jag inne i vecka 18. Hur räknar man? Kanske borde jag ha koll på detta eftersom jag redan har ett barn men icke sa nicke. Vet att dom räknar på ett visst sätt barnmorskorna men vilket ska man gå efter, egentligen? När borde jag börja med mina järntabletter? Känns som att jag kanske borde ringa Mvc imorgon och fråga om allt det här, även moderkakan.
Är ni äckelmagade så sluta läs…
Men min mage börjar strejka nu. Å jag är så jäkla rädd för att få en ordentlig förstoppning. Något husmorstips ni har?
Läste i gravidappen nu att man kan känna fostrets små rörelser och det gör jag, som en liten fiskstjärt som ligger där inne och slår:)
Annars känner jag mig faktiskt rätt pigg, visst man är trött för att man jobbar men inte mer än vad jag nog hade vart ogravid. Mina ben svullnar mer än när man inte är gravid märker jag nu, får sånna där snygga fett bölder över strumporna efter en dag på jobbet. Har fått dille på satsumas, typ clementiner fast mycket godare. Dom är lite mer syrliga.
Skrev för ett tag sedan att vid vecka 18 i förra graviditeten kunde jag klämma ur hexmjölk ur brösten, nu förstår jag varför det inte kommit än. Jag är inte riktigt där en men jag klämmer på i duschen, ska bli spännande att se när det kommer:)

IMG_1994.JPG
Visst är det skönt att bara få kasta kläderna och dra på något bekvämt när man kommer hem? Gravidleggins från HM och t-shirt från Peak Performance.
Och vi vet att vi(läs jag) är lata, men orkar helt enkelt inte bädda sängen på morgonen;)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.