Header Image

På Smällen!

Emma är toppbloggare här på LOPPI och driver bloggen På smällen. Den 16:e mars 2013 blev hon och hennes fästman föräldrar till lille Lucas. Hon har precis börjat jobba igen efter 1,5 års mammaledighet, varav sju månader i Brasilien. Här på bloggen får ni läsa om livet som förstagångsmamma, tankar om bebis nr 2, missfall som suger, tips, tester, träning, event och massor av annat! ♥ Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: pa.smallen@hotmail.se

Vad ni inte får missa i Bahia!

Publicerad,

Om ni kommer och besöker Brasilien och åker till Bahia (delstaten där vi är) så finns det vissa maträtter ni absolut inte får missa! En av dom är Moqueca! Moqueca är speciellt från Bahia och finns inte överallt i Brasilien. Den härstammar från den afro-brasilianska kulturen. Moqueca är en slags fisk- och skaldjursgryta. Man kan får den med fisk, räkor och hummer. I Moquecan använder man kokosmjölk och dendê-olja. Dendê-olja är röd och det är den som ger den oranga färgen. Dendê-olja utvinns från en afrikansk palms stam. Dendê-palmen importerades till Brasilien under slavarnas tid (om jag nu minns min historia rätt) och växer i norra Brasilien. I Sverige så finns oljan att köpa i bland annat afrikanska butiker.

Jag åt Moqueca med räkor i med Jacke iförrigår 🙂 Mums!

 

20140716-190128-68488339.jpg

20140716-190138-68498526.jpg

Men den godaste Moquecan jag har ätit hittills är den här som det var hummer i! Den var verkligen to die for!

20140716-191416.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *