På Smällen!

Mos mos mos, mera mos!

Ja, iaf då tyckte Lucas att morotsmoset blev mumsigt! Det syntes på hela honom för han satt som en liten fågelunge med flaxande vingar när jag matade honom. Dessvärre var han riktigt trött så han hade inget tålamod att äta nån större mängd. Hur som helst så blev jag så nöjd med det här moset så jag frös in en massa iskuber.

20130927-012732.jpg

Men bröstmjölken som jag har sparat i kylen gick inte åt så imon ska jag till affären och köpa mer saker som jag kan göra mos av. Nån som har nån idé på nån bra grönsak som det går att göra mos på och frysa in? Läste att potatismos inte blir så bra att frysa in så jag funderar på ärtor och majs. Är det nån som har provat att mixa ärtor och majs med stavmixer?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Pauline

    Broccoli, palsternacka! Min dotter älskade det! Som nämnts ovan blir det lite bitar av skalet i ärtor och majs. Majsmoset blev även väldigt klistrigt. Lycka till!

  2. Therese

    Jag kokar ärtorna och majsen sen pressar jag dom genom en vitlökspress och blandar med potatis för att sedan köra i mixern. Annars får man med en massa skal, inte gott för dom små, fastnar i munnen 🙂

  3. Linda

    Sötpotatis, palsternacka, broccoli. Jag brukar ta fram olika smaker så att han får två olika smaker i samma portion. Det är det som är så bra med iskuber. Det går att variera mängd och sort.

  4. Emelie

    Ärtor och majs funkade för oss men har hört om en del som inte gillar skalen som blir så de har behövt sila puren. Potatis och broccoli blir bättre än bara potatis. Sötpotatis och palsternacka brukar ha mild och god smak. Lycka till!