Bröllop i Italien – 7 punkter som gör dig galen – Ninaetc
ninaetc

Ninaetc

Annons

Bröllop i Italien – 7 punkter som gör dig galen

7 punkter som avslöjar att du planerar ett bröllop i Italien.

7 punkter som avslöjar att du planerar ett bröllop i Italien 

Som ni, kanske, vet så gifter jag och Simone oss på lördag här i Monterosso, Cinque Terre, Italien. Det är ju magiskt på tusen olika sätt men det utsätter en också för en del, högst oväntade frågeställningar, känslor och problem. I alla fall gissar jag att du som planerar bröllop i Sverige slipper följande saker. Här är 7 punkter som avslöjar att du planerar ett bröllop i Italien. (obs, bilden ovan visar inte min brudklänning, den får ni se först på lördag, utan kommer från en session hos Elsa, spana in här)

7. Du behöver en särskild tolk som förklarar vad en toastmaster är, dess funktioner och som kan förklara på något eget språk vad ett bröllopstal är. För varken italienska, engelska eller svenska har hittills funkat för att förklara dessa funktioner. Här håller samtliga på att FREAKA ur när vår kära toastmadame upplyser om att det blir cirka 9 aktiviteter under bröllopsmiddagen, vilket ur en svensk synvinkel känns som ett ganska luftigt och härligt program med tanke på att det bara blir tal från ena sidan av gästerna. Här är det på sin höjd någon av föräldrarna som säger skål. Varning för kulturchock!

6. Brudparet TJÄNAR egentligen på att ställa till bröllop i Italien då det fullkomligt haglar in kuvert från hela byn fyllda på kontanter till Casa Campioni. Även från dem som inte ens är bjudna till festen och från folk jag aldrig hört talas om. Ytterst trevlig tradition, säger jag!

5. Det är bäst att fixa blomarrangemangen själv om man inte vill att det ska se ut någonting som såhär eller såhär.

4. Var beredd på de arga blickarna! Då det här är en liten by så bröllopet har blivit lite av sommarens stora snackis och gud nåde dig om du inte bjudit den eller den eller den. Även om denne person inte har något med dig eller er att göra så GUD NÅDE DIG om du inte bjuder in den ändå. Så sylvassa blickar och kommentarer som “jahahja, får väl se bilderna i efterhand, jahjahjaja” så fort man sticker näsan utanför dörren. Våga ställa till med bröllop i Italien och INTE bjuda in alla – ej ok.

3. Svärmor och svärfar berättar att man stött på vännerna XX och XY under dagen vid torget och passade på att bjuda in dem till bröllopet. “Det vore väl trevligt om dom kom?”. Det här skedde exakt 10 dagar före bröllopet. Efter några timmar av smärre ursinne får man ta sig ett dopp i havet och tänka “the more the merrier” – även om man inte vet vilka gästerna är.

2. Lika mycket som nr 4 är jobbigt så är det lika jobbigt med folk som inte ens fattat att de är inbjudna. Vi valde att göra en digital inbjudan, hej 2015 liksom, men det vi inte tänkte på då är det finns folk i vår ålder här som aldrig ena varit online. Därav denna händelse på Simones svensexa i Dublin “jamen ska du gifta dig vad roligt! jaha, är JAG bjuden?! gud så skoj! jahaa, är det DÄRFÖR vi är här!?!”. Ja jösses.

1. Svärfar tittar lite sömnigt upp från lunchtallriken i junihettan på tisdagen och utbrister “Men vaddå, är bröllopet denna lördagen??”. Ridå.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninaetc

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Paula

  Som utomstående sitter jag och skrattar men jag förstår att det är extremt jobbigt när en är mitt i det hela, så jag skickar lite pepp och håller tummarna för att allt går superbra så kommer du nog också sitta och skratta sen om typ tio år! 😉

 2. jennybenny
  jennybenny

  Haha. Gotta love olika traditioner & sätt att vara i olika länder! Här var det också lite annorlunda runt bröllop, hur man ska göra, vem man ska bjuda osv. Det tar tid att vänja sig & att LÄRA SIG allt.
  Hoppas du kommer få en FAB dag med alla vänner & främlingar <3 och – DU ÄR SÅ VACKER! 😀

 3. lina

  Haha, heeelt underbart! Jag skrattar högt. Jag hoppas ju själv få gifta mig i Italien en vacker dag, så tack för förvarningen 😉

 4. mathilda w g

  OMG god! andas. kära vän nu är det bara att bita ihop. för jag vet att det kommer bli helt magiskt, oavsett konstiga gäster, spontantal och hemska blomuppsättningar. det kommer bli grymt och underbart, även om ovan är bland det värsta jag kan tänka mig dagarna innan. massa kramar

 5. Sofia S

  Blomarrangemangen! Det blir fantastiskt. Förstår att stressen har kommit. Det blir fantastiskt, igen. Att känna alla gästerna är för sissies. Avis!

Annons