Ninaetc

8 roliga förslag till femkamp

femkamp-1

8 roliga förslag till femkamp

Eftersom vi hade fest på landet i helgen så innebär det självklart FEMKAMP! Man kan ju typ inte ha en svensk sommarfest utan femkamp eller hur!? Eftersom det skulle regna som det aldrig regnat tidigare så var vi ju tvungna att klura ut några utmaningar som man kunde ha inomhus. Nu blev det ok väder ändå till slut så vi ändrade till några utomhusaktiviteter också men jag tänkte dela med mig av våra utmaningar då jag VET att när man väl sitter där och ska komma på så står det still i hjärnan så här är mina bästa ”kamper”. Enjoy!

Smakleken
Välj antal ”smaker” utefter hur många deltagare det är i varje lag. Den här gången var det sex deltagare i varje lag och då plockade vi fram sex olika saker att smaka på. Eftersom vi både var vuxna och barn så fick det bli med varierad svårighetsgrad. Vi hade: gräddfil, senap, lingonsylt, BBQ-sås, sockerdricka och kapris. En person i taget får komma in i rummet och genom blindtest smaka en liten sked och sen gissa. Detta är roligt för de flesta tycker det är rätt läskigt att inte se något och att någon sen stoppar in något skit i munnen på en. Hehe.

Läs också: ”6 giftiga blommor du INTE vill sätta i barnens midsommarkrans”

femkamp-3

Mariekexleken
Varje deltagare ska endast med hjälp av ansiktets muskler få ett mariekex från sin egen panna ner till sin egen mun. Tappar man kexet får man ta upp det och börja om. Snabbast tid vinner.

Gåtan
Ett klassiskt Fader Fourah-upplägg. Välj en person i laget som får gå till gåtmästare. Den personen får en gåta och klarar hen den så får laget fem poäng.

Spika i en spik
En spik sitter fast i en tjock bräda. Varje person i laget får ett slag med en hammare för att försöka få ner den, minst antal slag vinner.

Marschmallowleken
Hur många marschmallows kan du få in i din mun? Flest antal vinner. Utse en i varje lag som tävlar, eller alla beroende på hur många ni är.

Läs också: ”Alkohol på midsommar med barn nära – JA eller NEJ?”

Bilarna-leken
Hur många Ahlgrens bilar kan du få att fastna i ditt ansikte på en minut. Det här gör man två och två, så utse två i laget som tävlar.

Klädnypan
Exakt som bilarna-leken fast med klädnypor istället. Kanske inte superbra för barn då det kan göra lite ont, men väldigt roligt.

Den andra mariekexleken
Förste deltagare i laget stoppar in ett mariekex i munnen och ska vissla så fort den kan, så fort den har godkänt visslat är det nästa person i lagets tur. Kortast tid vinner.

 

femkamp2Och så glöm inte den viktiga prisutdelningen!

 

Läs också: ”Midsommarkrans på 15 minuter”

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.