Niehoff family

Väl värt att testa denna goding!

Idag har jag suttit i en konferenslokal mellan 09.00 – 16.00 och försökt bli klokare vad det gäller bokföring, moms, preliminärskatt och allt annat man bör ha koll på när man har eget företag. Snacka om korvstoppning! För mig är det omöjligt att lära mig allt detta bara på en dag men lite klokare är jag nog 🙂 Någon som vill bli min revisor?

Imorgon bitti ska jag till Kulturskolan och kolla när Smilla tillsammans med sin dagisgrupp har dansuppvisning, det ska bli mysigt. Detta är det bästa med mitt jobb, att jag själv kan bestämma mina arbetstider och jag kan spendera mycket tid med barnen både på dagtid och kvällstid.

Sitter och googlar runt på nätet efter goda recept att baka till helgen, jag är så sugen att baka! Jag älskar kladdkakor men har också länge funderat på att baka något med lakrits eftersom jag även älskar det och helt plötsligt så dyker det upp ett inlägg på Facebook där min bloggkompis Cecce tipsar om värsta kladdkakan!

Detta recept vann tredje priset i Chokladfestivalen förra helgen!

Kladdkaka med lakrits och hallon

 

Kladdkaka med lakrits och hallon

150 g Svenskt Smör från Arla, smält
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 ½ dl vetemjöl
8 karameller turkisk peppar, krossade
10 frysta hallon, smulade

Till servering:
färska hallon
florsocker
2 dl Arla vispgrädde
eller vaniljglass
Sätt ugnen på 150°. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Rör ner övriga ingredienser. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min. Låt svalna. Garnera med färska hallon och pudra över florsocker. Servera vispad grädde eller vaniljglass till.

Den här ska jag absolut baka!!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.