Mamma på landet

Allt för sjön för barn

Idag var jag och familjen på Allt för sjön på Stockholmsmässan. Vår plan var att göra roliga saker med barnen så vi höll mest till på Piratvärlden. De hade en teater; Kapten Svartskägg och den magiska skattkartan som verkligen var en magisk föreställning. Det var härligt och se hur piraterna fick med sig barnen under teatern och spännande med trolleriet.
IMG_1604

IMG_1605

Det fanns en inte nudda marken-bana, kasta ringar på piratkrokar och kasta ärtpåsar på burkar.
IMG_1518

IMG_1521

IMG_1522

 

Jag såg även en rithörna men den testade vi aldrig och jag glömde ta en bild

Vi prövade däremot skattjakten med riktigt fina lyxiga priser, men vi hittade lite mer än hälften av bokstäverna och jag misstänkte att det skulle bli ordet SKATTJAKT men eftersom vi inte hittade alla så kunde vi tyvärr inte tävla. Annars hade jag gärna vunnit en resa till Kroatien. 😉 Men man skulle leta efter bokstäver i A, B och C-hallen och det blev lite för mycket för oss även om barnen tyckte det var spännande med skattkarta och bokstavsjakt
IMG_1523

IMG_1611

För barn mellan 3-12 år fanns även en Sjövettsskola. De fick ta på sig flytväst, vara på båten och få en del information och små uppdrag. Efteråt fick de en pysselbok med fakta om hur man beter sig på sjön. Den pysslade barnen i när vi kom hem från mässan.

IMG_1520

Det fanns en liten matsäckshörna, perfekt för oss som hade med oss picknickmat. Jag tycker det är smidigare att ta med egen mat när vi åker iväg istället för att stå i långa köer och köpa mat till hungriga barn. Självklart beror det helt på vad vi gör, men till Stockholmsmässan brukar vi ordna egen mat.
IMG_1517

En rolig monter utanför piratvärlden var ”Vattenaktiviteter” där barnen fick pröva åka trampbåt. Det var väldigt roligt. De hade även en mysig relaxhörna precis utanför men den testade vi aldrig.

IMG_1528

IMG_1529

Måsen Måsart dök upp vid några tillfällen. Vad det var för maskot vet jag tyvärr inte, kanske Allt för sjöns?
IMG_1516

Sammanfattningsvis var vi väldigt nöjda med dagen. Jag tycker att Allt för sjön hade bra med barnaktiviteter. Sen blev det lite shopping, barnen hittade flytvästar till gosedjur som var väldigt söta. Jag kan visa en bild imorgon.

Vi tillbringade 3 timmar på mässan (plus att vi var där 30 min innan öppning, vi åker långt så det är svårt att beräkna tiden) och det kändes ganska lagom med tanke på barnen. Annars hade jag gärna stannat längre och även besökt Vildmarksmässan.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.