Mamma på landet

Min dag på Alternativa barnmässan

IMG_7812
Jag hade fått en inbjudan till Alternativa barnmässan som ordnades för andra året. De bjöd på inträde och en goodiebag. Jag tycker att mässan verkade vara spännande och ordnade mormor som barnvakt så jag kunde få gå i lugn och ro. Annars skulle inträdet ha kostat 40kr och det hade jag kunnat betala med facit i hand. Vilken mässa! ???
IMG_7811
Det var länge sen jag var i Bagarmossen, men det var lätt att hitta till Folkets hus. Eftersom jag hade fått en inbjudan fick jag komma lite innan öppning.
När jag anlände stod hela mässans utställare på scen och tog en gruppbild. Det gav intryck av en härlig vi-känsla kände jag.
IMG_7837Bild lånad från alternativabarnmassan.

 

Sen pratade jag med Moon på Kär o lek, hon hälsade mig välkommen och såg till att jag fick en goodiebag. Det var skönt att kunna gå runt lite innan öppning för sen blev det ganska mycket folk. Roligt att mässan blev populär, jag hoppas verkligen på att den blir av nästa år igen!
Mässan innehöll mycket eko, handsydda kläder, tygblöjor, sjalar, leksaker och böcker. Jag kommer nu bjuda på ett härligt bildregn från mässan.
IMG_7792

Jättefina kalsipper från Kollage barn. Jag fastnade vid den här montern och funderade på vilka jag skulle köpa till lillebror. Hade kunnat köpt flera par men ett par fick följa med mig hem. Synd att jag inte kände till Kollage barn här när sonen förut uttryckte att han ville ha rosa kalsonger och jag letade överallt utan resultat.
Bordsgrannen sålde fina ABCposter. Den i mint gillade jag.

IMG_7793

Mi&U var ett nytt märke för mig med otroligt fina kläder. När jag såg alla fina bodys, byxor och tillbehör önskade jag att lillebror var två år yngre så jag hade kunnat köpa fina kläder ?

IMG_7794

Kokobello var mässans huvudsponsor. De sålde inget på mässan men hade en tävling i sin monter. Tyvärr tävlade jag inte och jag ångrade mig på vägen hem.

IMG_7795

Flera fina montrar, bland annat Poops

som har fantastiskt bra potträningsbyxor.

IMG_7796

Ekoplåster hos Kärolek. Jag fick ett paket i min goodiebag, annars hade jag köpt med mig ett paket hem.

IMG_7797
De hade även ekologiska ritsaker. Jag köpte en regnbågspenna till dottern. Minns att jag hade en snarlik när jag var liten som jag gillade att rita med.
IMG_7799

IMG_7800

Lille-Lo sålde fina kläder i vintagetyger. Jag ville köpa en klänning till dottern men valde att avvakta.

IMG_7801

 

IMG_7803

IMG_7804

IMG_7805

Vilken smart potta! Perfekt att ha med sig överallt

IMG_7807

IMG_7809

Jättefina leggins från Maxomorra. Tyvärr var storlekarna för små, annars hade jag köpt de blå

IMG_7810
Mässan höll till i två rum i Folkets hus. Det jag gillade mest med mässan var den otroligt härliga stämningen som infann sig på hela mässan.
Jag gillar mässan inriktning, ”från eko till reko”. Härligt med en ekologisk grön mässa. Kommer mässan anordnas även nästa år ska jag se till att gå.

IMG_7819
Dagens fynd; kalsipper och regnbågspenna. Barnen blev jätteglada över sina nya presenter.
IMG_7813
Med mig hem fick jag en välfylld goodiebag med jättefina och användbara saker. Bara påsen i sig tycker jag var otroligt härlig, en handritad påse. Vilken tid arrangörerna har lagt ner ?
IMG_7815
Här är innehållet i påsen. En orange påse med innehåll från Kokobello. Nära bebis/ Blöjfri bebis sponsrade med boken Babytecken och Bajsmonstret. En brun påse med innehåll från Lille-Lo. Menskopp och thirsties inlägg från Milly o Molly. Presentkort på 100kr från Knyt-an. Vykort från Nära förlag. Dregelhaklapp från Giraffen & Loppan. Textilkritor och plåster från Kär o lek. Diaper cream från tygbolaget. My wee friend pottklistermärke, galltvål och tvättmedel.
IMG_7817
Lastbil och tandborste låg i påsen från KokoBello.
IMG_7818
Napphållare låg i påsen från Lille-Lo.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.