Mamma på landet

Hemmagjord gröt

image Varje morgon äter dottern gröt till frukost. Hon älskar det och jag tycker att det är en bra start på dagen. Gröten gör jag själv och den är järnberikad. Receptet fick jag av en vän. Tänkte bjuda på receptet om det är någon annan som vill testa 🙂 Här är grundreceptet (men jag gör en dubbel sats)
1/2 dl havregryn
1 dl vatten
2 tsk smulat tunnpaltbröd
1 tsk smör
Jag låter gröten koka upp, sen låter jag den småkoka på spisen i 3 minuter. Efteråt blandar jag i fruktpurè och lite mjölk.
Fruktpurèn gör jag själv på päron och äpple som jag skär i småbitar och blandar med vatten. Sen låter jag det koka på spisen i några minuter innan jag tar stavmixern och gör det till fin puré. Jag gör ett storkok varje söndag som jag sen lägger i de smarta förvaringsburkarna från Brother Max. När purén har svalnat ställer jag in dem i frysen. Varje kväll tar jag fram en burk och ställer i kylen så den får tina under natten.
Den här gröten kan jag verkligen rekommendera! På bilden ser ni hemlagad gröt i en tallrik från Brother Max. Den är så bra med en sugproppsplatta under som håller tallriken på plats. Vattnet dricker dottern ur den fina muggen från samma märke. Den går att använda i 4 steg för att tillslut kunna dricka ur en vanlig mugg, vi ligger fortfarande på steg 1 😉 Haklappen är bekväm då den är i tyg med plastad baksida och den fiffiga uppsamlingsdelen i plast som fångar upp maten som spills. Här känner jag att jag och dottern kan mötas på halva vägen då hon vägrar haklappar i plast där det är en rejäl ficka i plast. Hon föredrar sköna haklappar i tyg som inte har lika bra uppsamlingsdel, så den här haklappen är toppen tycker både jag och dottern. Om du känner dig nyfiken på Brother Max produkter tycker jag att du ska klicka på bilden för att kunna läsa mer om dem 🙂
Trevlig kväll!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.