Hanna och hennes grabbar

Mätandet är igång

Igår passade jag på att mäta golvet i hallen uppe. För jag har väl berättat att jag vill göra om? Alla dessa renoveringsplaner, att jag aldrig slutar…

Jag måste ha ett nytt projekt nu när köket inte blev av, och då passar övervåningen perfekt. Men visst har jag berättat om detta? Självklart! Ni har ju fått se bilder från vårt sovrum med den obäddade sängen.

Men jag ska samtidigt som vi gör om sovrummet, göra om hallen. Då är allting fixat uppe, förutom toaletten, den kommer vi definitivt vänta med. Än en gång kommer vi välja väggfärg från RUSTA. Barnen är fortfarande små och växer. Det kommer komma saker på våra väggar och då vill vi inte använda dyraste färgen. Därför kör vi på ett billigare alternativ som jag ändå måste säga att jag är supernöjd med. En färg som täcker bra och som sitter. Den gör det den ska helt enkelt. Jag tror jag har valt ut färgen i sovrummet nu. Men jag är lite orolig att just denna färg kommer ta över hela huset. Vi får se.

I hallen har jag mätt upp kvadratmetrarna så vi vet hur mycket golv som går åt. Jag tror faktiskt det vi har hemma kommer räcka. Jag hoppas på det i alla fall. I så fall är det bara att börja måla. I hallen ska vi måla taket, sen väggarna och troligtvis alla lister och dörrfoder. Jag skulle vilja måla dörrarna också samt byta ut handtag och lås till silver istället för den mässing som är där idag. Men jag vet inte om Jonas går med på allt det, vi får se om jag kan övertala honom. Efter allt målande är det dags att lägga golv och sen är vi faktiskt färdiga på ovanvåningen! Kanske ska köpa en ny spegel eller något framöver som kommer passa in bättre i den lilla inredning vi har på övervåningen, sen är jag nöjd.

Anledningen till att vi inte gör om toaletten nu är för att det idag finns ett badkar där. Varken Jag eller Jonas ligger i de och hade vi inte skaffat småttingarna, hade vi troligtvis tagit bort badkaret efter Lucas tröttnat. Så i framtiden, när de minsta vuxit upp, då ska vi blåsa ur hela toaletten så att säga. Badkaret ska bort, vi ska se till att röret till bidén försvinner, åtminstone hålet i golvet (idag har vi täppt det med ett lock samt ställt vårt skötbord över så det syns inte). Vidare ska vi byta ut handfat och byta badkaret till en dusch. Beroende på vad vi väljer för inredning, får vi se vad som händer med toastolen. Den är ju ny för i år. Men det är långt till dess.

Hur som helst, här har ni hur hallen ser ut idag – tråkig färg, tråkigt golv. Drömmen hade ju varit att slipa och måla om trappen, men det är verkligen ett för stort projekt för mig själv just nu. Framför allt med barnen och det med, så det får faktiskt vänta, hur mycket jag än vill göra om det. En dag kommer jag få göra om trappen, men inte nu.

Jag är så trött på dessa dörrar och betsade lister och foder. Det är så tråkigt! som ni ser finns det inga fönster så det krävs att vi har sovrumsdörrarna öppna. Dörren rakt fram är Mikaels rum, Dörren till höger om den är Gabriels. Dörren jag står i är vårt sovrum och dörren till vänster om mig är ett mindre förråd som jag inte vet vad vi ska göra med. Dörren till höger är toaletten och har vi den dörren öppen så har vi ett takfönster. Men ni ser, inga fönster så det blir mörkt och de betsade listerna gör inte saken bättre, enligt mig. Dessutom är det bara de två dörrarna längst bort, det vill säga grabbarnas, som öppnas in i deras rum. De övriga fyra öppnas ut i hallen. Detta gör att väggarna går knappt använda. Ni ser väggdelen mellan Gabriels dörr och toaletten? Där hade jag gärna haft någon tavla eller liknande, men det går inte eftersom toadörren ofta slås upp där av smågrabbarna. Samma sak med vår sovrumsdörr. Den står alltid öppen så den väggyta vi har där, försvinner till hälften. Så fruktansvärt irriterande!

Men nu ska vi förhoppningsvis göra lite förändringar i alla fall, det blir spännande!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.