Hanna och hennes grabbar

Projekt sovrum

Ja här kommer ett nytt projekt – sovrummet. Detta är något vi pratat om fram och tillbaka flera gånger här hemma. Å ena sidan vill jag totalrenovera hela sovrummet. Det vill säga, byta golv, byta garderober, måla/tapetsera väggarna, ja allt. Det är dock inget vi kommer göra nu. Denna gång blir det att måla väggarna och köpa in någon matta eller liknande. Golvet är helt enkelt för snyggt för att rivas upp. Så här ser vårt sovrum ut just nu:

 

Så här ser det ut när jag står i dörren och tittar till vänster. Ursäkta den obäddade sängen. Jag bäddar faktiskt aldrig min säng. Eller jo ibland. Jag bäddar ordentligt när jag bäddar rent, men sen älskar jag att lägga mig i en säng där täcket inte legat över sängen. Jag tycker sängen blir svalare obäddad. Hur som helst, vi har vår säng till vänster i sovrummet. Ni ser på bilden att det är snedtak och att huvudgaveln på grund av detta inte kommer intill ordentligt. Bakom hela sängen står alltså en byrå som stöttar upp huvudgaveln tills vidare. Som ni säkert förstår är detta en tillfällig lösning.

Det jag vill göra i denna änden av rummet är att bygga en simpel vägg. Det jag menar är att man bygger en kub av reglar, sätter på gips och ställer bakom väggen. Vi minskar alltså rummet men får möjligheten att ställa huvudgaveln mot en vägg, förstår ni? Så det är tanken att vi ska göra detta nu i veckorna. Ni ser eluttaget till vänster i bild. Det ställer till det. Likaså rören under eluttaget. Dessa kommer ju hamna innanför den tillfälliga väggen men vi ska lösa det på något sätt. Jag har ju en elektriker i familjen som får göra ändringar så det är lugnt. Tanken är att denna extravägg ska gå att plocka bort. Vi ska alltså inte isolera och ändra rummet permanent.

När man kliver in i vårt sovrum är det denna vy man har. Rakt fram är det fönster och en balkongdörr. Jag älskar det, samtidigt som jag hatar det. De enda väggarna vi har som har ”normal” takhöjd, är upptagna av fönster och dörrar. Jag hatar det alltså av detta. Men det är underbart att öppna upp balkongen och vädra ut ordentligt. Hade jag rökt, som jag gjorde förr, kan jag lätt se hur jag gått ut på morgonen och satt mig här för att ta ett bloss och njuta av egentiden innan dagen börjar. Men nu röker jag inte och därför blir det inte så. Här kan vi inte direkt göra någon förändring. Det får vara som det är. När vi byter fönster ska vi dock byta alla fönsterbrädor också, men det gör vi ju då.

 

Till höger i vårt sovrum är min lilla hörna. Det är inte meningen att jag ska sitta här och spela och skriva, men för stunden har jag faktiskt ingen annanstans att ställa upp mitt lilla hörn. Så det får vara här tills vidare. Det stör mig enormt för jag anser inte att man ska sitta i sovrummet och spela, men jag har som sagt inget val. I denna del av rummet vill vi bygga en stor garderob med skjutdörrar. I dagsläget har vi varsin garderob där vi får in kläderna vi hänger. Jonas har en byrå som man kan snegla till höger i denna bild, jag har mina kläder i en liten klädkammare utanför sovrummet. Men om vi ska bygga denna garderob, ja då vill vi ju ta bort de som finns i rummet nu. Men de är platsbyggda oc hnär vi tar bort dom kommer vi få ändra lite i tak och på golv, så det är därför det inte är aktuellt med att renovera sovrummet just nu. Vi vet inte hur vi ska göra. Vi skulle kunna använda den lilla klädkammaren också, men hur inreder man den smidigast för att få till förvaringen bäst? Eller ska vi ha den som ett litet förråd där vi kan förvara grejer som inte används jämt men som vi har på övervåningen? Det är många funderingar och därför börjar vi med att bara lägga till den här extra väggen. När vi väl bestämt oss för hur vi vill göra i framtiden, kan vi enkelt ta bort den igen, göra renoveringarna och sen eventuellt ställa tillbaka den.

Här ser man ett litet hemligt hörn i sovrummet, samt våra garderober. Nu blir inte bilden så bra att fundera ifrån men vi har även tänkt tanken att vi tar bort garderoberna och har sängen mot denna väg istället. Då blir fötterna mot fönstren. Det som ställer till det är att det inte finns något eluttag alls till vänster, och jag vet inte om det går att lösa enkelt då vi har dörren lite till vänster om bilden. Jag vet heller inte hur trångt det blir för den som kommer sova till höger i sängen. Kan man gå upprätt eller inte vid taket? Vi har bara haft en tanke om att man kanske kan göra denna renovering, men vi har inte kommit längre än så. Den tanken försvinner nog bort helt.

Hur som helst. Vårt sovrum är stort men det kommer bli mindre med denna extra tillfälliga vägg. Men det gör ingenting för vi använder inte utrymmet. Det vi i alla fall ska göra är att bygga denna vägg, sen ska vi måla om hela rummet och så köper vi kanske någon mysig matta eller något. Det är det vi ska göra nu. Så en enklare renovering som inte kommer kosta speciellt mycket. Förhoppningsvis kan jag komma igång med det snart, det är elen vi är lite fundersamma vid. En lösning är ju att bara bygga denna tillfälliga vägg bakom sängen. Men då kommer det ändå vara utrymme på sidorna bakom sängborden. Här är det rejäla dammhögar kan jag säga! Eftersom det stor sängbord i vägen är man aldrig inne i hörnen. Så dammet stannar ju där och det blir massor att städa. Det skulle vara skönt att slippa det, samtidigt är det ju bra mycket smidigare att bygga den mindre varianten bakom sängen istället. Då behöver vi inte fundera på grejer som el.

Så vi har två alternativ, vi får se vilket det blir. Jag ska prata med Jonas om det idag. Kanske jag kan börja till helgen med att såga lite. Saken är ju den att den tillfälliga lådan/väggen kommer inte ta speciellt lång tid att bygga. Såga reglar i rätt längd, skruva ihop och sen skruva dit gips. Det låter simpelt och har vi tur är måtten bra så vi slipper såga alltför mycket. Det som kommer ta tid är spackla och måla.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.