Hanna och hennes grabbar

Plock och fix

Alltså vilken dag jag har haft!

Jag berättade ju tidigare att jag tvättat som en galning idag. Det slutade med fyra maskiner allt som allt tror jag. Men när pappa Jonas kommit hem och Lucas, var det dags för mellanmål. Jonas och Mikael åt först och efter det Lucas och Gabriel. Jag vet inte om Jonas inte tänkte på de andra eller om han var vrålhungrig, vilket som så var det han som fick spendera tiden i köket. 

Efteråt skickade jag ut Jonas med grabbarna på en promenad till lekparken. Mikael behövde sova en stund och vägrade sova inne. Under tiden passade jag på att ta tag i denna hög. Här är alltså de kläder Gabriel först hade, och som Mikael sen haft. Jag behövde sortera storlekarna samt vad jag vill spara och inte. Det är ju ingen hemlighet att vi egentligen vill ha en till. Så vi kommer spara kläderna ett tag, och så får vi se om det bli en till i framtiden. 

Jag började sortera alla kläderna i storleksordning. som de står på bilden så är det typ rätt, men jag har blandat lite. Vissa i storlek 56 låg bland 68 för då var det i en färg  vi inte använder ofta och därför låg i tvättkorgen väldigt länge (tydligen). Röd är en sådan färg. Vi har ytterst lite kläder i rött så det brukar ta mer än en vecka innan den tvätten blir tvättad. Kanske 3 veckor faktiskt. Men nu har grabbarna mycket gult/orange/rött och så vidare, så nu kan jag tvätta det lite oftare. 

När allt var sorterat här var det dags att börja med middagen. Efter middagen gick jag upp och fortsatte. För på bilden finns inte de kläder som Gabriel nu vuxit ur. Mikael har precis börjat med storlek 80, Gabriel har börjat med 98. Plagg efter plagg läggs nu undan. Alla plagg i storlek 86/92, med undantag av en långärmad, ska nu finnas i en garderob, medan vissa i storlek 92 fortfarande kan användas. 

Som sagt så har Mikael precis börjat med storlek 80, så det dröjer några månader till innan han kommer upp till storlek 86. Allt på bilden fick rum i dessa lådor, efter att jag plockat bort en hel del av kläder som jag köpt på loppis. Av en person så köpte jag en kasse kläder i någon storlek, minns inte vilken. Men jag såg att det var ganska många neutrala bodys, lite långbyxor och någon långärmad. Perfekt tänkte jag och slog till. Resten brydde jag mig inte om. Vi har använt en hel del av dom kläderna, men inte allt. Jag gillade inte allting. Men det var absolut värt att köpa kassen. Sen är det lite jag köpt på andra loppisar som inte varit lika bra när man kommit hem. Någon omlottbody var med knytband på den inre fliken. Det är ju värdelöst enligt mig. Stå där med korta snören att knyta. Nej tack och så åkte den i kassen med kläder jag inte vill ha. 

Denna kasse ska vi försöka sälja. Det är ju två populära loppisar här i kommunen – en i Alseda och en i Nävelsjö. Den i Alseda gick jag till redan när Lucas var liten så den har funnits ett tag. Den i Nävelsjö har precis vaknat till liv och är också riktigt bra. Det är faktiskt loppis nu på söndag i Nävelsjö. Alseda hann inte ha någon i vår faktiskt så det blir bara en loppis för stunden. Men det brukar finnas en hel del kläder så jag och en kompis ska definitivt åka dit. Jag ska köpa lite slit o slängkläder till Gabriel inför sommaren. Jag tänker kläder att ha på lekplatsen men också inför förskolan till hösten. Tänk att han ska börja förskolan! Ja detta tänker jag ju om Mikael med såklart. Lite kläder kommer jag behöva även till honom så det finns extra set på förskolan. 

Hur tänker ni med kläder och sådant till barnen? Köper ni bara nytt? Begagnat? Hur tänker ni med kläder till förskola? Jag tänker att under främst under sommarhalvåret så slits kläder mer och på ett annat sätt. Man sitter kanske i sandlådan och blir smutsig. Man springer/cyklar och ramlar så kläderna blir smutsiga eller trasiga. Om man är iväg någonstans och spontant fikar eller tar en glass är det lätt att man spiller, och så vidare. På hösten/vintern har man ju oftast ytterkläder som kanske ”räddar” kläderna mer. 

Det var ganska längesen nu som jag köpte nya kläder till grabbarna. Dels inväntade jag ju Gabriels födelsedag. Sen har jag ju inväntat att han ska växa ur det han har. Det är inte roligt att köpa kläder som det kanske är mönster på som inte passar årstiden. Kul att gå med vintertema när det är april tänker jag. Plus att jag visste att loppisen kommer nu. Så jag hoppas jag hittar lite roligt där. Annars vet jag att det nästa vecka är ett event som heter handla hemma. Då har de butikerna som är med i Vetlanda handelsplats långöppet. Och så är det lite extra kampanjer och grejer. Så istället för att stänga vid kl 18, har de öppet till 21. Och handlar man för minst 300kr i en butik får man skriva upp namn och telefonnummer på en lista där man sen har chans att vinna presentkort till de olika butikerna som representeras. Sen kan varje butik ha egna erbjudanden. Jag minns första gången de hade det här. Jag var i en av skoaffärerna och hittade ett par urläckra skor. Velade men tog dom. I kassan fick man smälla en ballong och i denna ballong fanns en lapp med en procentsiffra. Just den siffran fick man då i rabatt på skorna. Jag valde ballong och jag fick högsta rabatten nämligen 50%. Jag var så lycklig. Skorna var inte vansinnigt dyra, tror det var 600kr. Men jag var arbetslös och kände att dom pengarna var kanske bättre till annat. Så när jag fick halva priset tyckte jag genast att skorna var värda varenda krona. Jag har fortfarande kvar dom, behöver klacka om dom ifall jag ska använda dom igen. Annars har de verkligen varit välanvända. Hade dom så mycket förr.

Åter till barnen och deras kläder. Det känns lite tråkigt att Mikael ärver allting av sin bror. Men när de är så här små så behöver de ju inte mängder med kläder så det känns så onödigt att köpa nytt när det finns. Samtidigt är det roligt att han ska få ha något nytt så det blir väl ett plagg här och där tror jag ändå som jag köper. Nu till sommaren blir det lite nytt till Mikael i alla fall. Det mesta i storlek 86 är ju köpt för vinterhalvåret. Så det är långbyxor och bodys med lång ärm. Självklart är det bra att ha också, det är inte sol varje dag på sommaren, men det behövs lite shorts och lite t-shirts. Och framför allt lite gladare färger. Alla kläder är mörka, sommaren ska ju vara ljus! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.