Hanna och hennes grabbar

Varför plogar man först dag 3?

Här hemma har vi gjort det lite till en sport att hata snöskottningen.

I tisdags kräksnöade det verkligen. Vet inte alls hur mycket det kom, men det var sjukt. Först igår torsdag, det vill säga den tredje dagen, såg vi plogbilen på vår gata.

Vår gata är inte speciellt viktig eller så. Men det går en hel del tung trafik här. Lastbilar från postnord, lastbilar med byggmaterial eller lastbilar till kemtvätten. För att inte tala om alla bilar som åker fram och tillbaka.

Längs hela gatan kan man parkera. Vi har exempelvis nästan alltid bor bil på framsidan. Det är för att det är smidigt med barnen. Jobbigt att bära dom till baksidan, eller att ha massa packning och så vidare. Men dessa dagar har Jonas ställt på baksidan för att dom ska kunna ploga hela gatan. Den är ganska bred då man kan parkera längs ena sidan och sen ändå mötas två bilar. Och ju mer de kan ploga bort, desto bredare är ju vägen.

Men i torsdags skulle vi handla och lite så bilen fick stå på framsidan. Vad händer? Vi snackar en kvart, max innan plogbilen kom. Så de körde bara ena sidan. De tog inte ”vår” sida.

Idag har dom fortsatt och de kom två och körde samtidigt, men inte vår sida. Grannens bil stod där. Men varför kommer man två? Och idag? Det mesta på gatorna, i all fall vår, är borta och det är barmark. Så varför skrapar de asfalten?

Märkligt märkligt. Har ni bra snöplogning hos er eller är dom som här?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.