Hanna och hennes grabbar

Var kommer all snö ifrån?

Idag blev en sådär konstig dag. Gabriel har hostat mycket i natt. Nu är det hans tur att bli sjuk men förhoppningsvis slipper han ögoninflammationen. Det har inte runnit ur hans ögon i alla fall, men han hostade som sagt hela natten. Jag var uppe en stund innan 04 för att gå på toaletten. Jag somnade om någon gång efter klockan 06. Jag hörde Mikael ett par gånger men han tystnade hela tiden. Så först klockan 08.30 (tror jag det var) som Jonas plockade upp Mikael. Han ville såklart inte lägga sig i vår säng för stackarn var ju vrålhungrig. När jag hörde att Jonas inte fick i honom något så sa jag åt honom att ge en klämmis. Den svepte han utan problem och så var det hur lätt som helst sen med frukosten. Han var ju vrålhungrig stackarn!

Jag låg kvar i sängen en stund, tänkte att jag väcker Gabriel och tar med honom ner för han sov som en liten gris. Inte konstigt med all hosta. Men när jag väl gick upp hade han redan gått upp och krupit ner för trappen själv! Jag hade inte hört något men Jonas hade ju hört det så han tog emot honom på vägen ner. Gabriel är jätteduktig på att krypa i trappen men vi släpper ju inte honom själv för det. Lite stöd kommer han minsann få ett tag till framöver.

Jag åt frukost och sen gjorde jag mig iordning. Smink för första gången på vad som kändes på evigheter! Vi skulle ta en promenad över stan. Grabbarna har inga extra strumpor på förskolan så vi behövde köpa ett gäng tänkte jag. Så vi gick först till H&M. Men jag hittade inget där. Jag letade även efter en snygg tröja till Mikael. Gabriel hade redan en som han kan ha som kalasfin men när vi köpte den hittade jag ingen till Mikael. Så jag har hållit lite span när vi varit ute.

Vi gick vidare till Lindex men inte heller här hittade jag något spännande. Säger som Jonas sa på herravdelningen på H&M – vem har sugit ut all färg härifrån och varför? Allting var mörkt och tråkigt. Det enda som som livade upp stämningen lite var att Kappahl hade fått in lite mer vårfärger. Det var roligt men inget direkt som jag hittade där heller. Däremot hittade jag ett par shorts till Mikael. Ett par likadana som de som Gabriel har. 50 kr på rea så varför inte tänkte jag. Vi hittade även strumpor och då tänkte jag att jag slår en kik över Newbie igen, kanske jag ser något och denna gången såg jag en tröja som passade Mikael perfekt.

Hade med mig en kasse med kläder till myrorna med så blev vi av med en sådan. Men inte fick jag nyttja kupongen man får för strumporna visade sig vara på rea de också! Vi hade inte sett någon märkning så det var ju bara positivt. Billigare än planerat med andra ord och det gillar man ju verkligen som småbarnsförälder.

Jag sprang in på Kicks med och köpte mascara och en ny primer. Sen var vi klara. En kort men jobbig runda för det har ju snöat igen. Alltså jag vet att det är februari och det räknas som en vintermånad, men vart kommer all snö ifrån?! Det är så mycket snö igen och jag är så trött på det. Jag vill kunna gå ut med vagnen utan att känna sammandragningar bara för att det inte är ordentligt plogat. Jag vill kunna gå ut lite smidigt och inte behöva kränga på barnen overaller så de håller värmen. Jag är så trött så trött nu på allt detta kalla. Men jag vet ju att det är värre för att jag är höggravid. Jag orkade knappt putta vagnen framåt, jag kom över järnvägen och sen fick Jonas ta över. När vi kommit fram till torget hade jag så mycket sammandragningar av att bara gå så jag trodde att vattnet skulle gå vilken sekund som helst. Det märks att det nu bara är fem veckor kvar till beräknat datum. Det närmar sig verkligen med stormsteg!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.