Hanna och hennes grabbar

Listan är skriven

Jag blir så irriterad. Vi hade en plan för vårt besök i Jönköping, nu blir det kanske inte av, och detta på grund av flera olika anledningar. Och det är så tråkigt när det blir så för jag längtar ju efter att få fortsätta med mitt projekt på översta våningen. Det känns som att när det är klart, så är vi nästan i mål med allting vi ska göra på övervåningen, ja förutom att lägga golv och måla om hallen samt toaletten. Men toaletten ska vi vänta med tills barnen är större då vi inte vill ha något badkar där längre, alternativt en annan typ av badkar, så den delen ska vi ändå vänta med. Hallen kan vi göra när vi väl bestämt vad det är vi vill ha gjort liksom.

Men Jönköping. Jag blir så trött. På måndag ska jag upp och skriva tenta. Jag vet egentligen vad tentan handlar om, men det är svårt att plugga då det bara är att läsa igenom bilderna till alla powerpoints vi haft kring dessa ämnen. Vissa grejer är för mig självklara, medans andra är orimligt krångliga. På onsdag är det sista duggan för terminen, där har jag ändå kommit en bit på vägen och känner mig ändå trygg i att det klarar jag av. På fredagen sen ska jag tenta om två grejer. Jag missade två små saker på den förra tentan. Dessa smågrejer tar mig ungefär 15 minuter att göra. Så för att jag ska slippa att åka fram och tillbaka för 15 minuter, var tanken att vi tar med alla kidsen, åker till Leos och rastar av dem och sen sticker vi till IKEA innan vi åker hem. Så blir det inte.

Min omtenta drar igång klockan 8.15 på fredag morgon, jag trodde det drog igång vid 10.15. Ingenting är öppet vid den tiden så vad ska vi göra när jag är färdig med tentan en kvart senare? Ungarna kommer ju bli skogstokiga, för att inte tala om att vi måste väcka dem supertidigt, jag ska vara på skolan vid 8 för att hinna logga in och allt sådant, så vi måste åka senast 6.45 för att vara på den säkra sidan, helst lite tidigare än så. Då ska barnen hunnit äta, borsta tänderna och fått på sig kläder innan dess. Det är absurt att vi ska göra det. Så vad gör vi nu?

En tanke var att vi åker redan nu på söndag och gör våra ärenden. En annan väg att gå är att Jonas åker med mig trots att det är tidigt, sen kan han sitta och spela Nintendo DS eller Switch medan jag sitter och gör omtenta. När jag kommer ut får vi väl sätta oss i en av restaurangerna och fika eller något sådant innan vi åker till IKEA.

Men det är så tråkigt att det ska bli så här! Alltid ska något krångla. Det hade varit så mycket enklare att åka allesammans på fredagen. Det hade blivit en sista kul grej för barnen innan Skruttan kommer mars. Efter nästa vecka kommer jag inte åka iväg längre än jag måste, eftersom det hände som det hände med Mikaels förlossning. Har ni missat den delen av mitt liv? Läs mer om det här: Mikael 1år!

Jag vill ju verkligen få ordning där uppe nu. Det är så många delar som hänger ihop så vi blir inte klara med en del förrän den första delen är färdig. Men detta har jag ju redan berättat om i flera inlägg så gå bara bakåt så är de bland de tio första inläggen.

Vi får se hur vi göra. För nästa problem som jag kom på är ju om byrån ens får rum i bilen när vi har med barnen? Är ordinarie bagage tillräckligt stor eller måste vi fälla mittensätet? Om vi måste fälla det så får Lucas inte rum och vi får troligtvis inte rum med vagnen till smågrabbarna heller. Så vi kanske måste åka själva ändå? Då spelar det ju ingen roll vilken dag vi åker egentligen, men det är ju smidigt att åka om jag ändå redan är uppe tänker vi. Så vi ska ut och mäta bagagen för säkerhets skull men det är överhängande risk att vi får åka utan barn.

Men det märks nu att det börjar närma sig. Tre dagar kvar i skolan och sen ska jag vara hemma. Jag både fasar och längtar. Jag börjar dessutom bli nervös med inför morgondagen. Då ska jag åka och kontrollera min tapp. Är den påverkad? Är den inte det? Det är så ovisst nu och jag har ingen aning om något.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.