Hanna och hennes grabbar

Plockar och fixar

Idag har Jonas fått för sig att plocka och fixa. Jag säger inte nej utan hakar gärna på honom. Men jag har varit så seg denna förmiddag! Sovit lite dåligt för min hosta är igång nu igen. Hostar konstant och det känns som att det enda som hjälper är kolsyrade drycker. Sjukt irriterande men det är bara att börja inhalera igen.

Jonas har röjt i förrådet, vilket jag älskar. Jag vill ju göra iordning där, få till bättre förvaring och sen beta oss igenom all skit vi rent ut sagt har. Det är så mycket där nere som vi inte använder, samtidigt är det grejer som vi kommer använda. Som till exempel – det finns mängder med olika krukor. Jag kan inte ha krukor i alla fönster just nu eftersom smågrabbarna är där och slår på saker hela tiden, så då får vi vänta. Men jag vill ju ha krukor och annat där sen, när de förstår att man inte ska klättra i fönstret. Sådana saker ska vi inte göra oss av med, även om vi inte använder dom. Jag har varit förutseende och köpt neutrala färger en gång i tiden så de kommer alltid passa in på något sätt.

Men vi har mängder med annat att rensa. Göra iordning så det finns någon form av system också. Vi har två förråd och i det ena står hälften av saker och i det andra står den andra hälften. Alltså att det i ena förrådet finns campingsaker, ja då kan det vara tillsammans med kylväskorna som ändå också kan vara med på camping eller som kan ses som semester. De hör ihop tycker jag helt enkelt. Eller hur vi lyckats kasta upp det tyngst vi har där nere på den översta hyllan och sådär.

Hyllorna som är idag är hemmabygge och allt ser inte helt bra ut. Det är skevt och snett, konstiga hyllor och bara märkligt. Jag vill antingen köpa nytt eller bygga eget, det spelar egentligen ingen roll. Men för att kunna det, måste vi veta hur vi vill ha det. Men förhoppningsvis kan vi få in lite rensning nu i augusti och verkligen få undan sådant vi faktiskt inte behöver nu. Jag vet att vi har flera hyllor som vi inte använder, alltså typ lackhyllor från IKEA. Dom vill vi inte ha, varför inte sälja eller slänga de då?

Brukar ni spara på er massa skit? Rensar ni någon gång eller lägger ni det på hög?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.