Hanna och hennes grabbar

Så tråkig helg

God afton! Ni kommer nog snart märka att när alla andra är lyckliga över helg, ja då blir jag oftast deppig.

Så fort vi har helg, faller vi ut mönstret. jag måste inte gå upp och skicka iväg Lucas till skolan, så vi ligger gärna kvar i sängen. När vi väl går upp, är klockan oftast runt 8. Då är barnen hungriga och jag struntar i mig själv och tar hand om barnen. Först flera timmar senare inser jag att jag inte tvättat mig i ansiktet och så vidare. Eftersom jag tränar så mycket som jag gör, och att jag tar en del promenader, samt att jag under dessa pass och promenader svettas som en gris, ja då måste jag sköta hyn. Annars blir min hud så torr.

Men detta glömmer jag och det gäller både lördag och söndag. Nu när det varit eftermiddagsvecka för Jonas, är han ledig på fredagen och då tvättar jag mig inte heller. Jag faller ur rytm.

Vi har oftast inga planer på helgen. Eller ja i fredags blev planen att kolla på en bil. Utöver de skulle vi handla och på eftermiddagen har jag gymmet. Sen är det inget annat planerat förrän söndagskväll då det är gymmet igen.

Så jag har varit rastlös och uttråkad hela helgen. Suttit och somnat nästan hela tiden i fåtöljen. Inte orkar leka med barnen. Jag slår liksom av. Att vädret blev skit är också en negativ grej för mig. Det blev inte lika smidigt att ta sig ut.

Nu börjar veckan, Jonas jobbar förmiddag och jag är själv med barnen på morgonen. då blir de lite annat.

Fler än jag som gillar rutiner framför ledighet?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.