9 månader / status

 

 

 

Vikt:  g
Längd: cm

(inget besök hos BVC)

 

Lunas status: Luna har nu börjat ställa sig upp mot ALLT, stolar, bord, soffan, vagnen, sängen. Inte en lugn stund när hon är vaken! Jo, när Arne alligator är på, då är de lite lugnare. Fler tänder växer ut och hennes ”språk” utvecklas mer och mer. Det har varit en intensiv period för oss alla, separationsfasen har varit den tuffaste hitintills. Nu (9,5 mån) har det lugnat sig, trodde ett tag att det aldrig skulle vara över haha. Hon säger nu ”mamma” men tror inte det är på riktigt ännu.. eller?! Hon har lärt sig klappa händerna och plocka upp mat mellan fingrarna och stoppa i munnen (men lite kämpigt är de). Hon tycker det är extremt kul när hon eller vi kastar något på golvet och sen plockar upp de.

Min status: Denna månaden har varit kämpig med min ångest, Är glad att Kalle också varit ledig och hemma med oss. Känns som om det inte kunde komma mer lägligt än just nu. Jag mår bättre och känner att jag är på väg uppåt igen. Får försöka hålla de återhämtningarna jag varit bra på de senaste veckorna. Det behövs! Träning, meditation och promenader har gjort gott.

Bästa: Att varje dag få vakna upp bredvid henne och se henne glad och frisk. Det finns inget bättre! Som jag skrevs förra månaden så händer det nytt varje dag, det är verkligen så magisk att se henne utvecklas.

Utmaningar: Kan ju säga att det ÄR hennes sömn fortfarande. Hahaha skrev likadant de tidigare två månaderna men det är verkligen svårt att få till hennes sovstunder. Alla bebisar somnar verkligen inte på egen hand och alla bebisar tar inte heller napp. Det har och är en utmaning men vi kämpar och försöker inte stressa för mycket över det. Hon behöver fortfarande två sovstunder på dagen, om ett par månader kanske bara en.

Tankar: Har inga speciella tankar egentligen. Men tänker ibland på hur kul det kommer bli när hon börjar prata, gå och växa mer. Bebistiden är verkligen inte lång så försöker njuta av den lite extra när jag ser ut snabbt hon utvecklas. Att hon en dag inte längre kommer somna på mig är lite sorgligt:

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.