Personligt, ärligt och ofiltrerat om livet som nybliven mamma
mariamroxx

Annons

4 månader / status

Vikt: 5334 g
Längd: 56,5 cm

Lunas status: Om jag tyckte hon var aktiv förra månaden så är det ingenting jämfört med nu haha.. Hon vände sig från rygg till mage ganska direkt efter hon blev 3 månader.  Hon vill stå upp hela tiden (med lite stöd av våra fingrar i hennes händer). Hon har hittat och förstått att hennes fötter är hennes men verkar inte bry sig mer än så. Hon har sånna humörsvängningar, ena stunden är hon jätteglad och skrattar sen helt plötsligt börjar hon gnälla. Hon käkar extremt mycket på sina och våra händer och fingrar, blir arg ibland när det inte går som hon vill. Nu accepterar hon också att sitta ensam i sin babysitter längre stunder och leker med olika saker eller bita på sin bitring. Hon tycker om att vara i famnen mycket och se på allt vi gör, speciellt när vi lagar mat. Hon älskar musik, märks så tydligt på henne för hon blir lugnare och lyssnar, blir inte uttråkad lika snabbt. Vi har alltid musik på här hemma och har alltid haft så hon är ju van vid det och kanske saknar det när det är tyst?! Nu är storlek 50 för tight och använder mest 56. Har 62 i några pyjamaser.

Min status: Jag har börjat tappa så sjukt mycket hår, det är så läskigt stor mängd, speciellt när jag tvättar håret. Hoppas det avtar snart annars blir jag snart helt utan hår. Köpte andra vitaminer än de jsg redan äter, ska prova och se om dessa är bättre. Mår annars bra, hon låter mig sova tillräckligt för att jag ska orka dagarna utan att behöva sova med henne på dagarna. Vi samsover och det tror jag hjälper till att hon inte vaknar för mycket när hon vill äta, hon somnar oftast om direkt (och jag med).

Bästa: Lunas personlighet är så mysig och när hon tittat på en så gör hon de alltid med en sån funderande blick sen kommer det ett stort leende! Älskar det! Och att hon förstår så mycket mer, på bara en månad har det hänt så mycket i hennes blick, ögonen visar ett större djup och man ser att hon liksom är med på vad som händer.

Utmaningar: Att acceptera att tiden går så sjukt fort! Jag försöker njuta så mycket jag kan varje dag! Idag träffade jag ett par med en bebis på 3 veckor, tycker det känns som att vi var där nyligen? Men det var över tre månader sedan.. Vill kunna stoppa tiden, iallafall för en stund!

Tankar: Hon får nu börja med smakportioner men känner att jag inte vill ”stressa” fram det bara för att hon nu ÄR 4 månader som de minst måste vara. Vi har det så bra med amningen så väntar nog en tid med det. Vi får se hur vi känner kring det senare. Just nu försöker jag njuta av att amningen fungerar så bra och att hon faktiskt inte behöver komplettera.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentera (0)

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons