Personligt, ärligt och ofiltrerat om livet som nybliven mamma

Annons

8 månader / status

 

 

Vikt:  7560 g
Längd:  66 cm

Lunas status: Luna har verkligen gått ifrån bebis till ett litet barn. Det första halvåret gick  så fort och nu är hon redan 8 månader. Alla som sagt till mig ”ta vara på tiden och njut, det går så fort” tänker jag ofta på nu för det går SÅ fort! Vips så är hon 15 år haha… Tycker hon är väldigt lik i sitt beteende som för en månad sen. Hennes fjärde tand är nu påväg ut, tänderna har verkligen gått så snabbt för henne. Trots de så e hon 99% glad och nöjd. Sömnen om nätterna är bra men vårt hus renoveras fortfarande så hon väcks tyvärr av dom tidigt. Gröt och fruktklämmisar är favoriter, provat dadlar också, de gillade hon. Hon har börjat med nya sätt att ”snacka” på, väldigt mycket mama, baowao, da-da-da och di-di.

Min status: Jag tycker att min status just nu är bra. Min aptit är inte så bra som jag hade önskat om kvällarna, hoppas de kommer tillbaka. Ibland känner jag hur jag glömmer leva i nuet, stressar ibland upp mig av för mycket onödigt. Försöker tänka ofta på att denna tiden aldrig kommer tillbaka och jag njuter så mycket jag kan av det men ibland är det svårt och det kanske är den tanken som stressar mig mer.

Bästa: Att det händer nya grejer VARJE dag känns det som. Och att hon är så himla rolig. Hon skrattar när vi skrattar och det är ändå den bästa känslan! Att få höra henne skratta och se henne vara glad!! Behövs inget mer än det!

Utmaningar: Kan ju säga att det ÄR hennes sömn fortfarande. Tycker det har varit den största utmaningen och omställningen för mig, som jag skrev förra månaden är det svårt att planera sina dagar med hennes sömn i åtanke (såklart). Så det blir oftast svårt. Det kommer inte vara såhär alltid, utan bara en period nu så försöker inte stressa över det. Sen tycker jag att mat till henne också är en utmaning, hon är inte alls intresserad av ”vanlig” mat utan det enda som funkar är frukt/grönsaksklämmisar och gröt. Det kommer väl när hon är mogen för det.

Tankar: Har börjat få och känna katastroftankar, tror det har att göra med att Luna blir större, att se henne så glad och lycklig sen tänka på världen hon växer upp i, mår illa av tanken på hur det kommer se ut när hon är lika gammal som jag är nu. Svårt att trycka bort tankarna och känslorna men försöker inte låta det gå över styr.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentera (0)

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons