7 månader / status

 

Vikt: 7.200 g
Längd: 64 cm

Lunas status: Luna har verkligen börjat visa tydligare vad hon tycker om och inte tycker om. Hon har inom en tre veckors tid fått två tänder och en till är påväg ut nu också. Hon är så rolig nu, väldigt ivrig och skrattar mycket. Hon visar tydligt när hon vill till mig och börjar bli väldigt mammig, det får inte gå för snabbt när jag lämnar henne till pappa eller någon annan för då blir de gråtfest. Började åla strax efter hon blev 6 mån, så nu är de full rulle på henne. Hon kan sitta nu men inte så stabilt så jag vågar gå en bit bort. Storlek 62 börjar bli lite smått och mat verkar mer och mer intressant och hon älskar fortfarande tutten lika mycket. Hon kan hålla i klämmisar och äta själv också.

Min status: Jag tycker att min ryggont börjar lägga sig. Har vilat från träningen sen jag startade, tror jag körde igång för hårt. Mår annars bra, Luna låter mig 99% av nätterna sova med 1-3 korta uppvak. Hon har ju mig som napp så jag känner mig lite låst även att hon börjat äta mer än bröstmjölk. Har också blivit så jäkla obrydd med amningen, har alltid varit väldigt bekväm med att amma men nu orkar jag inte ens tänka på att min bröstvårta syns när Luna kastar huvudet bakåt för att se vad som händer där det låter.

Bästa: Att vi samsover, det är SÅ himla mysigt! Älskar att vakna upp bredvid henne och Kalle varje morgon. Och hon är som gosigast på morgonen. Och att hennes personlighet växer fram mer för varje dag. Det är verkligen efter 6 månader som de börjar hända grejer som märks av tydligt. Min lilla bebis är inte så mini längre.

Utmaningar: Hennes sömn åter igen, det är ett sånt jäkla pussel att få ihop dagarna med hennes sömn alltså haha. Hon kommer inte till ro vart som helst och vill gärna bara sova på mig men utomhus funkar vagnen bra (lika bra som när hon var nyfödd). Svårt att göra saker om dagarna, typ åka till Ikea eller andra köpcentrum  för då hae hon så svårt att somna. Hon somnar i bärselen men de funkar inte att lägga över henne i vagnen. Vill ju bara att hon ska få sina timmars sömn. Nätterna är 99% 12 timmar med korta uppvak som jag skrev men det är just dagtid. Ligger just nu i skrivande stund med henne snuttandes och sovandes i sängen.

Tankar: Mina tankar är just nu mycket på framtiden, vi har flyttat tillbaka till vår hemstad så jag tänker mycket på förskola, jobb, vardag och allt sånt. Det är väl naturligt men vill försöka vara mer här i nuet! Vill bli bättre på det!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.