6 månader / status

 

Vikt: 6490 g
Längd: 60,6 cm

Lunas status: Ett halvår har nu gått, vilken milstolpe! Känns som om hon förändras varje dag!? Det går så himla fort nu. Hon har gått från bröstmjölk och smakportioner till att äta tre mål om dagen med gröt och ibland grönsakspuré. Hon fullkomligt älskar gröt och varje gång hon ser att den är på gång blir hon så exalterad, det är så gulligt ju haha, Luna är en liten bebis, beror såklart på gener (jag, min mamma & mormor är små). Tar sig fram med hjälp av händerna och fötterna genom att åla, kanske lite tecken på att krypa men inte riktigt där än, om hon ens börjar krypa? Många bebisar som hoppar över det helt ju. Hon är så aktiv och det är aldrig en lugn stund förutom när hon sover så att hon börjar krypa får gärna ta sin lilla tid haha. Det börjar nu spricka upp en tand och det märks lite på hennes humör, lite extra gnäll och sover mindre än vanligt. Hon sover bra på dagen i sin vagn när vi rullar ut den utomhus och bredvid mig på nätterna. Och juste, hon kan säkert snart sitta helt själv. Sitter nu kortare stunder.

Min status: Jag har gjort ett träningsschema och börjat träna. Mest fokus på lättare övningar där jag fokuserar på att hitta de djupare musklerna, vilket är perfekt efter man varit gravid. Känner nu att ryggen inte orkar mer och måste ta signalerna på allvar. Förutom det så mår jag bra, har en bättre period nu och ser framemot flytten även om det inte känns optimalt med en liten bebis, speciellt inte när vi flyttar 60 mil ifrån Stockholm men vi har inga förväntningar utan får ta packningen och resan på hennes villkor.  Och juste, det är så skönt när hon nu får annan mat än bara ifrån mig, jag ammar givetvis fortfarande men det är ju inte lika ofta längre, det gör att jag kan åka hemifrån längre stunder och få ensamtid.

Bästa: Att hon sover så bra (oftast) i vagnen på dagarna. När vi är iväg kan det vara lite svårare för henne att komma till ro för det är ju så himla mycket nytt att utforska. Älskar henne mer och mer för varje stund som går, varje ny händelse gör mig så varm och glad.

Utmaningar: Hennes sömn är lite av en utmaning, hon sover bra och vi kan oftast söva henne lätt men på kvällarna är hon mer svårsövd och då undrar jag om hennes sista sovstund är för lång. Då sover hon också som längst vilket säkert förklarar saken. Svårt det där med sovrutinerna alltså!

Tankar: Mina tankar är mest kring sömnen som jag redan skrivit. Hon borde sova längre de två första sovarunderna och den sista innan läggdags ska vara kortare. Men oftast sover hon längst då. Åh det är så svårt! Hur gör ni med barn i samma ålder? Vi går efter schemat på rullavagn, som oftast funkar hur bra som helst. Hur länge borde hon sova de två första stunderna och hur kort den sista? Vill ju inte väcka henne, det känns så fel! Antar att jag inte är ensam när det kommer till funderingar kring en bebis sömn. Kan tillägga att det kan ju också vara oroligare sömn nu eftersom första tanden växer upp.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.