2 månader / status

Vikt: 4336 g
Längd: 51,5 cm

Lunas status: Det händer så mycket nu!! Händerna öppnar sig, hon ler, skrattar och snackar. Ögonen glittrar verkligen på henne när hon ler. Hon är så stark i nacke och rygg redan och börjar bli en väldigt nyfiken bebis. Känner lite redan ”vart tog min minibebis vägen?!”… Har gått upp en storlek i blöjor och kan ha strl 56 utan att drunkna i det, 50 är dock fortfarande det som passar bäst än.

Min status: Jag mår bättre för varje dag, allting faller mer på plats och jag är mer säker i mig själv som mamma. Två månader har passerat och jag kan ärligt säga att första månaden var jäkligt tuff för mig psykiskt och fysiskt. Sån omställning. Jag passar iallafall på att sova så mycket jag kan och planerar så lite som möjligt. Sålänge jag känner att jag mår bra så är jag glad. Amningen funkar optimalt nu tycker jag, så himla skönt är det. Och jag är glad att jag kämpade fram tills nu för det är så underbart när det funkar!

Bästa: Att Luna älskar musik, somnar gärna på Kalles arm precis framför högtalaren haha. Hon börjar bli mer människa, mer personlighet. Det är så kul att se! Och jag älskar att vi samsover, det är så mysigt.

Utmaningar: Hon har svårt att komma till ro utan att somna på mig efter hon ätit och snuttat. Det enda stället hon somnar på är i vagnen när vi är ute och går. Ibland sover hon vidare en stund när vi kommit hem om jag ställer ut vagnen på balkongen. Tips på att ”vänja av” vid att hon bara vill sova på mig på dagtid? Nätterna samsover vi så då har hon inga problem att somna.

Tankar: Jag funderar en del på när hon väl ska sova i egen säng, hur det kommer gå med övergången. Vi känner ingen stress med det egentligen. Känner att närheten är så viktig för henne och har svårt att tro att man kan skämma bort med närhet och kärlek. Så länge det känns bra för oss alla!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. mariamroxx

    Var inte avis! Så ni har det funkar bäst för er, vill inte göra någon avundsjuk på hur vi har det, många tuffa stunder också. Din lilla tjej ser ut att må så fint så ? Skönt att ni kan ha den rutinen med er sömn, då kan du sträcka ut dig ordentligt och sova hur du vill. Här är det lite mer marginal på den fronten haha <3

  2. linafranzens

    Gud vad stor hon börjar bli! Känner samma, Ellie blir 8 veckor imorgon och börjar bli en egen person nu vilket är så himla fränt men läskigt ändå, fattar inte vart tiden tagit vägen!
    Är så avis på amningen då vi inte fixat detta alls pga dotterns gomspalt, hon äter på sond och det blir inte lika mysigt. Blir ingen samsovning heller pga sonden, tycker det är läskigt om den skulle åka ut på natten ?. Skittrist allt det där men så blev det för oss iaf. Hon sover i egen säng sen vi kom hem från sjukhuset vilket ändå verkar funka för henne men skär fortfarande lite i hjärtat att vi inte sover ihop, det var ändå drömmen.
    Hon somnar ofta i famnen men vi lägger henne i hennes babynest typ jämt, sen lägger vi det antingen i hennes säng eller i vägen eller i soffan, hon är med mig hela tiden men oftast i sitt nest. Ni har inget sånt som ni kan lägga henne i och se om hon somnar där?
    Lycka till med allt iaf! Det är sjukt coolt att ha blivit förälder men så jäkla skumt fortfarande ❤

  3. Hannah

    Min lilla kille är också 2 månader. Han har visserligen sovit i egen säng nattetid sedan dag ett, men ibland har det varit lite kinkigt när han ska läggas ner halvsovandes/sovandes då han vaknar till igen. Så jag har lite utvecklat en teknik för att lägga ifrån mig sovande bebis, du kan ju prova! Jag gör så här: sjung en sång på repeat (typ blinka lilla stjärna) medan du lägger ner bebis, lägg utsidan av handen mot bebis kind och låt underarmen ligga längs med kroppen, håll så tills det verkar som att bebis sover gott, prova då att försiktigt ta bort armen. Fortsätt sjung hela tiden, upplever att det hjälper för att visa att även om man inte längre har fysisk kontakt så är man fortfarande kvar. Funkar toppen för oss.