BB väskan – Vad behövdes egentligen?

Tänkte att jag skulle göra en utvärdering på vad jag egentligen hade användning för i min BB väska. Jag packade med FÖR mycket men tänkte bättre de än att jag sen saknar något. So here we go:

 

Till mig:

Myskläder & tofflor – tofflor använde jag för att slippa gå runt i bara strumpor eller barfota men myskläderna stannade nerpackade. Hade endast på mig landstingets skjorta (önskar jag snodde med mig en hem, sååå skön haha)
kimono & lång kofta – använde inget, det var för varmt för kofta och när vi åkte hem hade jag endast T-shirt och tunna byxor.

Sköna underkläder & amnings BH-ar – använde inget av detta på BB, mjölken rann inte till förrän dagen efter vi kom hem alltså läckte de ingenting, olika för alla så lika bra att packa ner om man är osäker.

Stora kalsonger (TIPS: h&m´s 3-pack trunks med bomullsresår är SÅ sköna!) – de enda trosorna jag hade på mig under hela vistelsen (och även hemma de första dagarna) var de berömda nättrosorna man får på sjukhuset haha. Alltså, jag hade varken ork eller lust att packa upp mina kalsonger jag köpte. De är dock sköna när man är hemma sen och under graviditeten.

Hygienartiklar – packa med de du packar när du ska sova borta, mer behövdes inte.

Nässpray – absolut! Jag hatar verkligen att vara täppt i näsan och under en förlossning är sista tillfället man vill vara i med täppt näsa haha.

Tofsar – ta med många och be din partner även ha några på sin handled.

Läppbalsam – ja, om en använder de regelbundet och om ni tänker köra med lustgasen för den blir man torr av.

Mjukt toapapper – så värt! Tack alla listor som tipsat om detta!!

Amningskupor & bröstvårtskräm – ABSOLUT! Men behövde inte använda amningskupor förrän mjölken rann till och då var vi hemma.

Multi-gyn kompresser – använde några gånger men vet dock inte om de hjälpte så speciellt mycket.

Xylocain – använde aldrig, fortfarande inte använt. Fick så bra bedövningsgel och isbindor på BB sen när jag väl kom hem var smärtan överkomlig.

Kamera & laddare – överflöd när mobilen tar bra bilder nog tycker jag sålänge man inte har en systemkamera och vill fota med den såklart.

Instax mini-kamera & extra bilder – denna använde vi oss av mycket. Så kul att titta tillbaka på sånna bilder och inte bara digitala.

mobilladdare & hörlurar – använde bara laddaren.

Handväska med leg, kontanter osv. – givet!

Favoritdrickor & sugrör – så värt! Packa ner all dricka du älskar, jag älskar kolsyra så jag hade med mig ramlösa, cola osv. Sugrör får du på sjukhuset.

Favoritsnacks – åt ingenting av det, varken under förlossningen eller efteråt.. Många som säger att de snacks man har med sig är så gott efter förlossningen men jag hade NOLL aptit!

Tuggummi – räddaren när jag inte borstade tänderna på två dygn, haha.

Liten handduk – finns på BB, onödig packning.

Flip-flops – onödigt! Använde inte! Men om man är känslig och inte vill duscha utan så packa ner.


Till bebis:

Babyskydd – nödvändigt till hemfärden.

Mössor, strumpor & tunna vantar, 4 omlottbodys & byxor – använde bara kläder på henne när vi åkte hem eftersom det var så varmt ute. Under vistelsen på BB hade hon bara blöja med filt över sig, då man är hud mot hud 99% av tiden.

1 extra body i större storlek – onödigt för oss, storlek 50 var alldeles för stor.

2 filtar – mysigare än filtarna de har på sjukhuset att byta till sen. Plus att det känner igen er doft bättre med egna filtar.

Mjukisdjur – extremt onödigt men gulligt absolut.

2 nappar – om man vill få igång amningen på ett bra sätt ska napp undvikas till bebisen fått en bra teknik och tills bebisen är tillbaka på sin startvikt enligt BM. Vissa bebisar tar ju inte ens napp (Luna spottar bara ut 90% av gångerna) så det är onödigt att ens ta med nappar i mitt tycke.

Nagelfil & sax – nagelfil kan vara bra men sax är onödigt. Naglarna är oftast fastvuxna med huden under då är de svårt att klippa eller ens fila, jag rev av försiktigt när de började släppa från huden och det var inte förrän vi var hemma igen.

Babynest – funkar säkert för många men hon ville absolut inte ligga i den. Bara hud mot hud som gällde.

Hoppas detta kan vara till hjälp för er som snart ska packa BB väskan. Förresten! Bindor till dig och blöjor till bebis finns på både förlossningen och BB.

❤️

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Gabriella

    Ja, ja, ja! Man packade verkligen med alldeles för mycket. Håller 100% med om toapappret! Det kommer definitivt med minst en rulle om vi skaffar en till. ? Superbra inlägg!