Gravid vecka 37 & 38

Gick in i vecka 39 idag, alltså två veckor kvar till beräknad BF och max 4 veckor kvar tills vi får träffa bebis!! Så exalterad och rädd på samma gång för allt som kommer. Värkar, vattenavgång, slempropp, förlossning, bebisbubblan…. Ja, mycket i tankarna men jag känner mig mer och mer redo varje morgon jag vaknar och varje kväll jag går och lägger mig. Kan dock erkänna att jag är mer peppad på att föda barn på morgonen än på kvällen haha (man är ju så jävla trött och utmattad innan läggdags liksom).

Tänkte försöka sammanfatta vecka 37 och vecka 38 utan att få det att låta för likt, vilket jag insåg är svårt så jag lägger ihop de istället. När jag gick in i vecka 37 kände jag mig mer och mer lugn, att hon skulle ”komma för tidigt” kunde jag tänka bort och den tanken har ätit upp mig sen säkert vecka 20. Det har varit min största rädsla genom halva graviditeten (och den första halvan är inte lätt den heller med alla tankar kring missfall osv). Jag har varit ganska mycket hemma och inomhus dessa veckor, dels för värmen men också för jag behöver den egentiden för meditation och bearbetning på vad som ska ske. Det har varit väldigt behövligt känner jag nu i efterhand så jag tackar mig själv för att jag lyssnar på kroppen. Har varit på besök hos barnmorskan, tredje gången med en annan BM än vår ordinarie pga. semestrar och jag saknar henne kan jag säga. Den mest perfekta personkemin med både mig och Kalle, önskar hon kunde vara med på förlossningen. Vet inte om jag nämnt tidigare vilken mottagning vi går till men det är iallafall Mama Mia på söder i Stockholm och det finns på flera ställen i landet.
Mitt mående har varit väldigt likadant de senaste veckorna, lite illamående emellanåt men inget jag inte kan hantera, tröttare än vanligt och det beror såklart på värmen också. Är också fortsatt svullen överallt, värst på fötter och fingrar så igår gav jag nästan upp mina fluffiga slip in (som jag har på bilderna) och köpte mig ett par Nike badskor som är så sköna! Har även dom inomhus för det är så obekvämt med svullna och ömma fötter att gå utan skor. Kan även tillägga att min vänsterfot är mer svullen än den högra, normalt?
Tror jag sett allt som jag varit intresserad av att se på netflix, c more och viaplay och nu har jag också blivit lite besatt av youtube som jag ALDRIG tyckt speciellt mycket om innan. Har kollat förlossningsberättelser och videos på det, gravid vecka för vecka och andra vloggar. Min favorit är lätt Margaux, henne upptäckte jag genom att en vän tipsade om hennes förlossningsvideo.

Hörs snart igen, puss!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. linafranzens

    Svullnaden har jag också upplevt men mer o höger fot än vänster haha. Kan inte ha förlovnings och vigselring längre vilket känns surt men snart så! Jag är i vecka 36 och känner lite som du med att ju närmre en kommer bf desto säkrare känns det! Hoppas ni snart får ett underverk!❤