Gravid vecka 34 & vecka 35

Vecka 34 och vecka 35 har jag spenderat i min hemstad i lugn och ro med familj och vänner. Har haft det så himla skönt. Nu sitter jag på tåget påväg hem till mannen, Sky och Stockholm. Som jag längtat hem samtidigt som jag haft de väldigt bra i Skåne. Måste säga att jag tycker de börjar bli svårare och svårare att uppdatera ”vecka per vecka” för det är väldigt mycket samma känslor som jag har just denna sista tiden. Jag blir tyngre och fötterna lite mer svullna än normalt. Har gått upp 10 kg sen jag blev gravid och de märks av på ork och lust att hitta på saker utöver det jag behöver göra. Inte är det bara vikten som påverkar såklart, all energin går åt att få bebis i magen att växa till sig ju. Sen hjälper det verkligen inte att det är sååå varmt och torrt ute.
Jag och min vän Emelie fotade ännu en gång nu när jag är i vecka 35, bilder vid havet i min fina hemstad. De blev SÅ FINA! Ska visa er sen. Hon var nere i samband med att mina vänner och familj överraskade mig med en babyshower. Mer om den i ett annat inlägg.
När jag kommer hem i eftermiddag ska vi till vår BM på rutinkoll sen äta något gott. Undrar om hon fixerat sig redan?! Det jag känt mer av dessa veckor är trycker neråt och lite som elektriska stötar emellanåt haha.. Hon hickar ju också och dom känns allt mer tydligt ju större hon blir. Har tappat känsel precis under naveln och en bit ner, huden där är ju inte van vid att bli så utspänd. Jag har också känt att de känns så mycket bättre med mitt ljumskbråck när jag har möjligheten att vila när jag kan. Det blir inte större men heller inte mindre så jag hoppas på att det går tillbaka av sig själv efter förlossningen annars får de opereras.
Jag läcker också mer ifrån brösten än tidigare. Så svårt att veta vad man ska köpa för inlägg till bh-n, ska de vara tvättbara eller engångs? Eller sån som samlar upp den mjölken man läcker? Tips någon? Juste jag har också skrivit massor av listor, älskar listor! Det gjorde mig mycket lugnare och mer samlad på vad som behövs köpas, fixas och packas inför bebis ankomst. Det kan ju hända när som helst nu så vill gärna vara förberedd helst igår. Jag har gått och dragit på det lite för annars hade jag packat BB-väskan i vecka 25 typ haha. Och juste, inga bristningar ännu förutom lite röda märken under naveln som kan vara bristningar eller spruckna små kärl. Det blev ett längre inlägg än vad jag trodde men hoppas ni orkade läsa 😉

Puss & kram

Magen vecka 33 och 35. Ser typ lika stora ut men det syns att den sjunkit lite

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. mariamroxx

    Tror inte det betyder att du inte kommer kunna amma ? det är så olika hur kroppen fungerar ju. Jag vill amma om jag kan. Jag har haft en känsla om tidigt så vi får se.

  2. linafranzens

    Mysmage asså ?. Jag blev in i vecka 33 nu och min mage har redan börjat sjunka. Läcker som tur är inget från brösten vilket är skönt men blir samtidigt orolig att det inte kommit någonting där alls då jag gärna vill amma!
    Hur känner du över det? Amning alltså, du måste inte svara om du inte vill!
    Tror du hon kommer tidigt eller lite sent?