Vecka 31-33

Det kanske inte är lika kul för er alla att läsa om mina ”vecka för vecka” inlägg men förhoppningsvis kanske för er gravida eller er som varit eller planerar. Framförallt så skriver jag för att jag själv vill kunna kolla tillbaka på dessa inlägg i framtiden.

Vecka 31 och vecka 32 har varit ångestveckor för mig, började oroa mig för att föda för tidigt. Min molvärk kom tillbaka också så i samband med det kom tankarna om att det skulle vara förvärkar, men det inser jag nu i efterhand att det inte var och att de sista 10 veckorna växer bebisen väldigt mycket, därav molvärken. Började också tycka det var jobbigare och jobbigare att hitta sköna positioner när jag sover. Jag som älskar att sova på rygg annars tycker det är så jobbigt att bara kunna sova på sidan, har vaknat några gånger av att jag vänder mig till ryggen men det är ett omöjligt sovläge. Rekommendationen för gravida efter vecka 25 är att man ska sova på sidan men det är inte förrän nu som jag förstår vad alla som varit gravida menar med att det är så obekvämt, bebisen trycker på allt så man inte får luft och blir helt svimfärdig på bara sekunder haha. I dessa veckor var vi även hos vår BM, allt såg ut som det skulle och vi ska skriva in oss på en BVC nästa gång. Smartast är väl att välja en nära där vi bor?!

Nu är jag i slutet av vecka 33 och de märks av på mina tankar, det enda jag tänker på är om allt är färdigt, är allt fixat? Tänk så föder jag när jag hälsar på familjen hemma i Skåne osv.. Vi har väldigt mycket fixat men lite kvar, sluttampen. Ska hämta vagnen idag, kanske verkar tidigt men jag vill få de gjort och den får plats i hemmet så varför vänta egentligen? 🙂 Nu har min oro och ångest gått över till att SNART är liltjejen här hos oss! Kan inte förstå??!!! 50 dagar kvar till vår BF. Jag känner henne varje dag och ibland är rörelserna så hastiga hos henne att jag undrar vad hon hittar på där inne haha.

Kram!

Foto: Emelie Eng

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. mariamroxx

    håller verkligen med haha ? jag frågade sist, då var jag i vecka 31 om de är möjligt att de e känningar av att hon fixerar sig men då sa min BM att det är ovanligt att de sker så tidigt. har nu kännt av rörelser som tyder på att hon ännu inte är fixerad iaf.

  2. linafranzens

    Jag blev in i vecka 31 idag och börjar bli så trött på att vara gravid samtidigt som hon gärna får vara kvar ett par veckor till hehe. Känner också av den där molvärken, lite som mensvärk fast ändå inte. Jag sover kasst men det är mer för att huvudet är fullt och kroppen är trött ?. Har din bm sagt något om att bebis fixerat sig eller så?