Gravid vecka för vecka 26-30

Okej, länge sen jag skrev. Tänkte sammanställa en lista som jag gjorde i början av min graviditet, vecka för vecka eftersom det gått fem veckor sedan jag skrev sist. Mycket har ju hänt 🙂

Vecka 26 och vecka 27
Började känna mig tyngre, inte i vikt utan jobbigare att andas och andfådd så fort jag gick i trappor eller gick för snabbt. Min pollen blev värre, som jag skrev fick jag kontakta min BM om råd om medicinering. Fick även i samband med detta ljumskbråck, inte skönt ska jag tala om för er haha.. Ska vara glad att jag inte har både det och foglossning iallafall. Hade måttliga känningar av foglossning runt vecka 15-20 ungefär. Tror bråcket kan ha kommit i samband med min allergi, så mycket som jag nös, hostade och snöt mig kanske inte det är så konstigt. Det är inte alla ovanligt med bråck, speciellt i ljumsken och det försvinner förhoppningsvis efter förlossningen.

Vecka 28
Jag körde till förlossningen för jag kände av smärta i magen, så svårt att känna vad exakt som känns i magen när en bebis ligger där och växer. Det visade sig att allt såg ut som de skulle och att min mage var lite orolig. Hon frågade om jag varit kass i magen och där fick jag svaret.. Alltså var det en lös mage som kunde påverka den smärtan haha. Att inte känna igen kroppen under graviditeten är verkligen inte en mening man leker med. Det kändes iallafall skönt att få svart på vitt att allt var bra och att bebis mådde bra. Vi var på både förlossningskurs och profylaxkurs. Kan verkligen rekommendera profylaxkurs om man tror på tankens kraft och hur andningen kan hjälpa en under förlossningen. Jag har utövat yoga under många år nu och känner att den kunskapen jag har verkligen kommer hjälpa mig, utan tvekan.

Vecka 29
Besök hos vår fantastiska barnmorska på Mama Mia och hon växer som hon ska, ligger mitt på kurvan och det är så härligt att få höra hjärtljuden från vår lilla tjej! Det närmar sig för varje vecka som går, varje dag längtar jag mer och mer tills jag får träffa henne. Mitt järnvärde hade gått ner ännu mer men de berodde på att jag slarvat med mina tabletter. Började äta snällare tabletter men som fortfarande rör till det i magen. Illamåendet kom även tillbaka som en fantastisk påminnelse om hur det var de första veckorna haha.. Hormonet ökar för bebisen växer mycket denna perioden så det är inte ovanligt att känna illamående. För varje vecka som går så känner jag mer och mer tydliga rörelser, känns som en fin bekräftelse att hon växer som hon ska. Vi har även varit på ammningskurs och det var så lärorikt. Kan också tillägga att jag gått upp 7kg.

Vecka 30
Nu är jag i mitten av veckan och varje spark, vändning, hick (ja, hon hickar mellan 3-5 gånger om dagen) känns så magiskt! Det är verkligen inte långt tid kvar nu. Bara ett par veckor kvar på jobbet sen går jag på semester, sen mammaledighet. Som jag längtar! Föresten så kan bebisarna få hicka för de övar på att andas i fostervattnet. Har även fått känna av några gånger då jag tror hon vänder sig från att ha ryggen fram till att ha magen fram, känns sjukt läskigt men fantastiskt i magen när de händer.
Jag och min man tog gravidbilder igår tillsammans med en av mina fina bästa vänner Emelie som är fotograf och herregud så vackert de kommer bli! Så spänd och taggad på resultatet och att få visa er. Hon tog även några utan våra bröllopsbilder.

Puss på er ❤️

Bilder ifrån vecka 18-30

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.