Vecka 18/19

Jag är nu i vecka 19 och känner rörelse lite varje dag. Längtar till de känns lite mer. Min barnmorska sa på vårt rutin ultraljud att de var ovanligt att jag redan känt i vecka 16/17 eftersom min moderkaka ligger i framvägg, alltså framför bebis närmst magen och då brukar de dröja ytterligare några veckor innan man känner någonting. Men som jag tidigare skrivit är jag så otroligt självmedveten om min kropp och minsta förändring som sker. Yes, vi har varit på rutin ultraljud som jag skrev. Vi var där förra veckan och allting såg ut som de skulle och vi flyttades från att jag trodde att vi var i vecka 18 till att vara i vecka 19 så 5 dagar tidigare BF än förut. Vi tog även reda på könet, kunde inte hålla oss ifrån den nyfikenheten och jag tänker avslöja det i nästa inlägg med eventuellt en bild på ultraljudet för den var så fin!
Nu syns det verkligen på magen att jag är gravid vilket är skönt, trodde först det skulle vara jobbigt med folk som frågar men tycker de flesta är respektfulla och då menar jag personer som frågar mig som jag inte känner. Jag tror dock aldrig att jag hade vågat fråga någon jag inte känner ”är du gravid?” eller en så säker fråga som ”när är de dags?”.. Tänk om personen i fråga inte är gravid.
Jag mår iallafall helt ok men är tröttare än vanligt och ont i ryggen på olika ställen. Får ont bak på höger sida (känns som njuren?) emellanåt och de går upp mot lungan, oftast på nätterna så jag vaknar av de men även på morgonen. Någon som upplevt samma sak?
En avslutande fråga till er, vad vill ni läsa om? Vad vill ni att jag ska ta upp under min graviditet? Skriv gärna vad ni vill se mer av! Så ska jag försöka göra mitt bästa 🙂

Puss!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Holly

    Grattis till eran graviditet! Så kul! Jag kände också fosterrörelser runt vecka 17 och har moderkakan i framvägg ? så tror inte riktigt på att man känner senare/mindre då utan det beror nog som du säger hur pass väl man känner sin kropp. Men det är ju så häftigt att känna bebis, det går inte beskriva fören man upplevt det ?