Mamma rara

Inga mopeder till mina barn tack!

Då det inte är gångväg till skolan så blir det snart tal om att cykla. Cykeln är nog så skrämmande. Inte för att ungen inte vet hur man cyklar. Tanken på alla som kör som de gör är hissnande. När frågan ”vilken moped ska ha LGF-skylt baktill” kommer så fryser blodet till is. Ingen moped till min unge tack!

Moped med LGF-skylt baktill betyder traktor

Saken är den att en moped med LGF-skylt till baktill faktiskt kan vara en välsignelse. I varje fall om det handlar om ett bygge som är en traktor. En traktor är större och tar plats. Den syns bättre än den snabba elmopeden som susar fram ljudlöst.

Men det känns ändå som att ungdomar som nyss har fyllt 15 är väl oerfarna för att vara ute och köra med den här typen av fordon. Om det handlar om ställen med mycket lite trafik så kanske det går an. I stan så är det bara skrämmande.

Vad ska jag föreslå istället?

För att få bort uppmärksamheten från mopeden med LGF-skylt så gäller det att komma med alternativ. Men det får bli saker som inte går så snabbt som till exempel:

  • Gångstavar
  • Nya sportskor
  • Skjuts med mamma

Mopeden må vara en spännande sak att åka på. Men den går faktiskt snabbt. Även om det är klass I som kör i 25 km/h så känns det inte attraktivt. Men när kompisarna börjar fräsa runt på två, tre och fyra hjul så kommer frågan snart.

Då kanske jag faktiskt blir glad om att det blir en moped med LGF-skylt. Den kommer ju inte att köra så snabbt som en ny och svindyr elmoped!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.